Engelliler Haftası'nda öncelik yayanın

Engelliler Haftası'nda öncelik yayanın
Samsun’un Bafra ilçesinde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü denetiminde yay ve trafik kurallarını uygulama etkinliği düzenlendi.

Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen etkinlikte sivil trafik polisi eşliğinde, engelli vatandaşlar karşıya geçmek için zor anlar yaşadı. Bazı duyarlı sürücüler engelli vatandaşlara, yaya geçidinden karşıya geçmesi için yol verirken bazı sürücüler ise yayaları umursamadı. Sivil trafik polisince yaya geçidinde kurallara uymayan sürücüler 100 metre ileride oluşturulan kontrol noktasında İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Öner, Trafik Büro Amiri Komiser Ahmet Albayrak ve trafik ekiplerince durdurarak gerekli uyarılar yapıldıktan sonra sürücülere broşür verildi.

Emniyet kemeri takılı olmayan sürücüleri uyaran, takılı olanlara da teşekkür eden İlçe Emniyet Vekili Murat Öner, "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın Projesi kapsamında İçişleri Bakanımızın talimatıyla yayalara önem veriyoruz. Bu doğrultuda hızımızı yavaşlatıp yayalara yol veriyoruz, aynı şekilde engelli vatandaşlarımızın da geçişinde duyalı oluyoruz. Aynı zamanda ne kadar yakın mesafeye de gitseniz emniyet takmanızı rica ediyorum. Bundan sonra yaya geçitlerinde yavaş seyredelim yayalara öncelik verelim. Bugün araçtasınız, yarın yayasınız” diyerek uyarılarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel