ENGELLİLER DE BİRBİRİNİ ANLAMAK İSTİYOR

ENGELLİLER DE BİRBİRİNİ ANLAMAK İSTİYOR
Samsun’da bedensel engelliler, işitme engelli arkadaşlarını anlamak, iletişim kurmak ve onların sorunlarını anlatabilmek için “İşaret Dili” öğreniyor

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şubesi üyesi bedensel engelliler, işitme engelli arkadaşlarını anlamak, iletişim kurmak ve onların sorunlarını anlatabilmek için işaret dili öğreniyor.
Kurs hakkında bilgi veren TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Kursumuz Samsun Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenmektedir. Kursumuz haftada 3 gün olup, işaret dili kursu eğitmeni Kübra Albayrak tarafından dernek binamızda veriliyor. İşaret dili kursumuza şu anda 13 bedensel engelli arkadaşımız katıldı. Biz işitme engelli arkadaşlarımızı anlama konusunda çok zorlanıyorduk. Sağlıklı iletişim kuramıyorduk ve el işaretleriyle veya yazı ile iletişim kurmaya çalışıyorduk. Biz de işitme engelli arkadaşlarımızla daha sağlıklı iletişim kurmak için böyle bir çalışma başlattık. Gönüllü üyelerimiz ve engelli arkadaşlarımızla beraber işaret dili öğreniyoruz. Amacımız öğreneceğimiz işaret diliyle arkadaşlarımızla aramızda olan bu engeli kardırmak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber