Engelliler başkandan sözünü tutmasını bekliyor

Engelliler başkandan sözünü tutmasını bekliyor
Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği(ÇABED), Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın 2009 yerel şeçimlerinde seçim broşüründe sözünü verdiği ‘özürlü koodinasyon merkezi’ konusunda Çarşamba Belediyesi’nden çalışma bekliyor.

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Türkiye’de vatandaşların siyasete dair en çok serzenişte bulundukları konuların başında, 2009 yılında gerçekleştirilen seçim öncesinde verilen vaatlerin yerine getirilmemesi geliyor. Çarşamba’da geçtiğimiz 2009 yerel seçimler öncesinde Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın özürlüler için verdiği ‘Özürlü Koordinasyon Merkezi’ sözü Çarşamba’da yaklaşık 10 bin özürlüyü heyecanlandırmıştı.  Aradan geçen yaklaşık 4 yıllık zaman diliminde ‘Özürlü Koordinasyon Merkezi’ konusunda herhangi bir çalışmanın yapılmaması başta engelliler olmak bir çok vatandaştan da tepki görmeye başladı.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği eski başkanı şimdiki başkan yardımcısı Mustafa Uçar, “Konu ile yıllardır ben ilgilendiğim için konu hakkında da derneğimiz adına benim açıklama yapmam doğru olur. ‘Özürlü Koordinasyon Merkezi’ Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar’ın 2009 seçim broşüründe bizlere yani engellilere ve özürlülere verdiği sözlerden biriydi. Hatta bu çalışmaya dair,Engelli Belediye meclisi üyemiz Davut Yaman tarafından 2010 yılında Belediye Meclisinde gündem bile yapılmasına rağmen bu konuda henüz herhangi bir çalışma yapılmadı” dedi.

‘10 bin kişiye hizmet vermesini düşüyoruz’

Türkiye’de ortalama özürlü oranının %12 civarında olduğu düşünüldüğünde bu rakamın Çarşamba açısında yaklaşık 10 kişiye karşılık geldiği belirtildiği açıklamada Uçar, “Türkiye’de ortalama Nüfusun %15’i kadarını özürlü insanlar oluşturuyor. Bunu Çarşamba açısından değerlendirecek olursak, yaklaşık 10 kişiye yakın bir engelli sayımızın olduğunu göreceğiz. Yani kurulacak bir Özürlü Koordinasyon merkezini yaklaşık 10 bin kişi kullacak” dedi.

Özürlü koordinasyon merkezinin varlığının özürlüler açısından çok önemli olduğunu belirten Uçar, “Özürlü koordinasyon merkezinin varlığı bizler açısından çok önemli malumunuz günlük hayatımız içinde yüzlerce sorunla karşılaşabiliyoruz. Bundan kaynaklı sorunlarımızı dile getirebileceğimiz bir merkeze ihtiyacımız var. Bir başka sorun ise sosyal aktivitelerin yetersizliği. Bu merkez bunlara çözüm olacak” dedi.

‘Yerel yönetimlere güvenim kalmadı’

Uçar özürlülere hizmet götürme konusunda artık yerel yönetimlere güveninin kalmadığını verilen sözlerin tutulmadığını özelliklede şehir mobilyalarının engellilerin kullanabileceği biçimde değiştirlmesine yönelik hiç bir adımın atılmadığını dile getirdi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın Seçim broşüründe yer alan  engelli koordinasyon merkezi konusudaki ifadeler ise şöyle; “İlçemiz ve çevresinde bulunan engelli vatandaşlarımız için kuracağımız ‘Engelliler Koodinasyon Merkezi’ ile engelli hemşehrilerimizin meslek edinmelerini sağlayacak çeşitli kurslar ve aktiviteler gerçekleştireceğiz.”

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber