Engelliler Adına Satılan Dergileri Almayın

Engelliler Adına Satılan Dergileri Almayın
Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz, İlçe genelinde ve özellikle Engelliler adına

 

satılan çeşitli Dergi ve dokümanlardan elde edilen gelirlerin kesinlikle engellilere gitmediğini, en azından İlçede ki engellilere hiç yansımadığını belirterek, Engelliler yararına söylemlerine kesinlikle inanmayın diyerek vatandaşları uyardı

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇABED) Başkanı Kerim Deniz, engelliler adına tarihi köprü ve ilçenin belli bölgelerinde satılan dergi ve bu tür dokümanların gelirlerinin engellilere gitmediğini belirterek vatandaşı uyardı; ‘Engelliler adına satılan dergileri almayın’ uyarısında bulundu. Son zamanlarda çok sıklıkla kendilerine vatandaşın bu konu ile ilgili şikayetlerde bulunduğunu belirten Başkan Kerim Deniz, "Maalesef insanların duygularını sömürüp engelli kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Bu nedenle vatandaşımız lütfen bu tür duygu sömürücülerine karşı uyanık olsunlar” dedi.

ÇABED olarak çok ciddi çalışmalar içinde olduklarını belirten Deniz, "Biz bu zamana kadar bıraktın başka il ve ilçeleri kendi ilçemizde bile böyle işlere girmedik. Ama maalesef çevre il ve ilçelerle birlikte başka illerden de Çarşamba'ya sık sık engelliler adına dergi satmak için gelenlerle karşılaşıyoruz. Bunlar kesinlikle engellilerimizi istismar ederek haksız kazanç elde ediyorlar. Bunlara hiç bir vatandaşımız kanmasın ve kesinlikle bu tür satıcıları geri çevirsinler. Çünkü aslında engelliler adına sattıkları dergilerin hiç bir kuruşu maalesef ki engellilerimize gitmiyor. Tamamen insanların duygularını sömürüyorlar” diye konuştu.

Engellilere ve engelli ailelerine devletin ciddi anlamda katkı sağladığının altını çizen Başkan Deniz, "Bazen de sokaklarda dilenen engellilerimizi üzülerek görüyoruz. Bunlara da kesinlikle inanmayın. Bunlar bu işi alışkanlık haline getiriyorlar. Hepimiz bu konuda duyarlı olursak bu duygu sömürüsü yapan insanlara fırsat vermemiş oluruz. İlçemizde genellikle Tarihi Köprü üzerinde engelliler adına ve yararına dergiler ve gazeteler satıldığını da dile getiren Başkan Deniz, "Bu satıcılar bizlerin adını kullanıyorlar. Ama bizim hiç bir şekilde ne haberimiz ne de bilgimiz kesinlikle bulunmamaktadır" diyerek şöyle devam etti.

Kerim Deniz, bazı dergi satıcılarının kendi isimlerini de kullandıklarını belirterek, “Bizim adımızı kullandıklarını da ara sıra duyuyoruz. Bizim gerek ÇABED Başkanı olarak Kerim Deniz olarak ve gerekse (ÇABED) Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği olarak bunlarla kesinlikle hiç bir bağlantımız yoktur. Güya sattıkları dergilerden bizlerin derneğine de katkı sağladıklarını iddia ediyorlarmış. Bunlar kesinlikle doğru değil. Biz ÇABED olarak, ilçemizdeki engelleri kaldırmak ve engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya zaten çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Yaptığımız projelerle ilçemizi ve derneğimizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Kimsenin bizim ismimizi kullanarak rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşımızdan da ricamız bu konuda bizlere yardımcı olsunlar ve bu tür duygu sömürüsü yapan insanlara fırsat vermesinler” diyerek sözlerini şöyle tamamladı.

Başkan Deniz, "ÇABED olarak mülki amirlerimizle de önümüzde ki günlerde böylesi konular hakkında görüşerek sıkıntılarımızı dile getireceğiz. Bu dergileri tarihi köprü üzerinde satan kişiler İlçede ki Emniyet, Belediye ve mülki amirliklerden izin aldıklarını belirterek imzalı belgelerle satış yaptıklarını iddia ediyorlar: Bizim hiç bir bilgimiz yok. Bizim İlçemizde ki engelliler için ne bir gelir ne de yardım, ilişki bulunmamaktadır. Bu konuların görüşülerek acil çözüme kavuşturulması için ne gerekiyorsa yapacağız. İlçemizin sıralı mülki amirlerinin de bundan sonra ki dönemlerde bu izinlerin verilmemesi için gereken önem ve titizliğin gösterileceğine eminiz. Böylesi duygu sömürüsü ve engelliler üzerinden rant sağlayanların yasal olarak veya insanlar arasında bilinçlendirmelerle engellenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber