Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Engelli Üzerinden Rant Sağlayanlar

Engelli Üzerinden Rant Sağlayanlar

Dün AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve Milli Eğitim İlçe Müdürü Telat Aktaş, ilçemizde ilk kez devreye giren Özel Eğitim ve Uygulama okulu eğitime kazandırıldı.

İhtiyaç mıydı?.

EVET...

Özel Eğitim Merkezileri bazılarının ağzını öylesine sulandırmaya başlamıştı ki!. Özel Eğitim konusunda çok sıkıntılar mevcut. Çoğuna göre Özel Eğitim Merkezleri adeta engelli çocuklar üzerinden para basıyor. Sayısı arttıkça para, bakım arttıkça para...

Eğitim veren Öğretmenler az bir kurs gördüğü vakit veya bazı eğitim kurumlarından mezun oldukları takdirde Diploma eşliğinde düşük ücret (!) ile özel eğitimlere kapak atıyor. Engelli çocuğa eğitimi düşünen, ailesi gibi ilgilenen kaç kişi, kaç eğitim merkezi var ki. Sonra engelliyi düşünen kaç kurum var?. Gelsin paracıklar, reklamla ve piyasada ki görüntümüzle, gücümüzle zaten işi götürürüz mantığı aldı başını gidiyor.

Bazı Özel Eğitim Kurumları zaten sistemi oturtmuşlar aylık olarak devletten şıkır şıkır paralarını alıyorlar. Kar marjını duysanız ağzınız yamulur. Bunu halk söylüyor. Engelli üzerinden bu kadar para kazanmak. Her neyse konu bu özel okulların devlet eliyle olacak olmasından çok mutlu olanlar arasında ki ilk sıramı aldım. Kim açmış, kim yaptırmıştan çok bunu düşünen her kim ise binlerce kere teşekkür ediyorum.

AVM Zinciri kurar gibi Özel Eğitim Merkezileri kuran veya satın alanları düşününce bu alanda ki rantı düşünmeden edemiyordum. Kaldı ki; Bu Özel Eğitimler sözüm ona sürekli olarak DENETLENNİYORMUŞ... Sevsinler... O denetlemeleri çok iyi biliyoruz. Nereden biliyoruz derseniz o dertleri bizler de yaşadık. ENGELLİ YAKİNİMDİR...

Engellilere yardımı bile çıkarına göre yapan zihniyetlerin her nedense engelli üzerinden para kazanmasına devletin sessiz kalmasına aklım varmıyor. Siz Hangi özel eğitim kurumunu mesela ÇA-BED' e milyarlar öderken, yardım ederken görebildiniz?. Mesela Çarşamba' da kaç özel eğitim kurumu var ve hangisinin doğru dürüst yardımlarını duydunuz?. Varsa da yapılan yardımların arka fonuna bakın kesin kendilerine bir hisse mutlaka çıkartılmıştır. Bunu kesin dillendiriyorum. Çıkarına göre yardım. Engelli üzerinden bile rant yazıklar olsun...

Denetimler iki gün, üç gün de sürse bile o denetlemenin sonucu başlamadan kesin belli oluyor: Sonuç: HER ŞEY RUTİN VE DÜZENLİ YAPILIYORMUŞ... 

Ama bilinmelidir ki: Bazılarının arkasında ya çok zenginler, ya da gizli siyasi bağlantılardan bahsediliyor. O zaman devlet Engellilerine sahip çıkmak istiyorsa, Lütfen kendi eli ile yapsın. Özel olunca işin cılkı çıkıyor.

Evet kesin olarak diyebilirim ki; Ben devletçi birisiyim. Ya adam gibi özel olsun ya da rant uğruna pıtırak gibi Özel Eğitim kurumları yerine adam gibi Milli Eğitim Müdürlüklerinin, Bakanlığın adam gibi denetlediği, para basan kurum yerine harbi ENGELLİ YETİŞTİREN kurumlarına sahip çıksınlar. Aksi takdirde engellilerin en büyük engelini devlet eli ile Özel yaptırdığımızın farkına bile varmıyoruz.

 

Sinekten yağ çıkarma sözünde ki gibi ENGELLİ ÜZERİNDEN RANT SAĞLAYANLAR bir bir temizlenmeli.

Bu bakımdan ben İlçemizde ilk kez böyle bir uygulama ile yola çıkan Okulumuza ve idarecileri ile, öğretmenlerine ve ailelere bu eğitim yuvasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen, ilgilenen herkese minnettarlığımı belirtiyorum. Bu uğurda emek verenlerin elleri öplesi insanlar olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Diğer zihniyettekilere ise sadece diyebileceğim şudur?.

Yazık!...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi