ENGELLİ TURİZMİNİN ÖNCÜSÜ “MAVİ IŞIKLAR”

ENGELLİ TURİZMİNİN ÖNCÜSÜ “MAVİ IŞIKLAR”
Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi-Kampı sezona hızlı başladı.

Türkiye'de engelli turizminin öncüsü olmaya hazırlanan tesis daha sezonun ilk ayında yurt içi ve yurt dışından 150 engelli misafiri ağırladı. Eğitim, sağlık ve rehabilitasyonu bir arada sunan ancak modern turizmin tüm unsurlarını da konukları ile buluşturan Mavi Işıklar, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirirken dünyada da benzerleri arasında öne çıkmayı başaran bir tesis oldu. Engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını rahatlıkla görebildiği tesiste uzmanlar gözetiminde farklı eğitimlerde veriliyor.

TESİSE YURT DIŞI İLGİSİ

15 Mayıs' ta ikinci sezonunu açan Mavi Işıklar, henüz bir ayını doldurmadan 150 misafiri ağırladı. Özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yoğun talep gören tesiste, İskele Belediyesi, Lefkoşa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden birçok engelli birey konaklama yaptı. Havaların ısınması ile birlikte havuza da giren misafirler spor yaparak stres attılar.

Tesiste, konaklayan ya da günübirlik kullanım için gelen engelli vatandaşlarımıza haftanın 4 günü belirli saatlerde uzman fizyoterapist eşliğinde eğitim verildiğini belirten tesis yetkilileri, “Rehabilitasyon merkezinde yapılan çalışmalara oldukça yoğun ilgi var. Aletlerin doğru kullanımı ve evde bireylerin kendi başına yapabileceği hareketler ve fiziksel aktiviteler hem engelli bireylere hem de anne ve babalarına öğretiliyor. Uygulamadan oldukça memnun olduğunu belirten misafirler bu tarz bir çalışmaya ilk defa şahit olduklarını dile getiriyorlar. Ayrıca bir bay ve bayandan oluşan iki kişilik profesyonel spor eğitmeni havuzda çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek vatandaşların hem spor yapmasını hem de eğlenmesini sağlıyorlar” dediler.

ENGELLİLERE SAMSUN TURU

Kampta kalan engelli bireylerin unutulmaz hatıralar, üst düzey moral ve enerji ile ayrılmalarını hedeflediklerini dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın öncülüğü ve büyük gayretleriyle hayata geçirdiğimiz bu anlamlı tesiste bunu büyük ölçüde başarıyoruz. Geri dönüşler ve kanaatler bizi son derece sevindiriyor. Grup halinde gelen ve özellikle Samsun'un son 12 yılını hiç görmemiş misafirlerimize şehir turu da yaptırıyoruz. Bir Kent Müzesi’ni göstermek, Atatürk ve silah arkadaşlarının çıkış noktasını gezmek ve Batıpark manzarasında Amisos Tepesi’nde çay içmenin keyfini yaşattırıyoruz. Engelli turizminin Samsun, Karadeniz ve hatta ülkemizde öncüsü olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu arada engelli misafirler için tüm imkanlarını seferber eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Konservatuvar saz sanatçıları tarafından verilen küçük konserlerle misafirleri eğlendirmeyi de ihmal etmiyor. Samsun turu atan, rehabilitasyonda spor yapan ve havuzda yüzen engelli vatandaşlar, canlı müzik ve türküler eşliğinde günün yorgunluğunu atıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel