Engelli sporculara kitap okuma etkinliği

Engelli sporculara kitap okuma etkinliği
Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, bedensel engelli sporculara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için etkinlik düzenledi

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatlarıyla yeni yapılan Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzu Engelliler İl Spor Merkezi Kafesi’nde bedensel engelli sporcular ile bir araya geldi. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt engellilere kitap dağıtarak onlarla birlikte kitap okudu.

Yeni yapılan kafe ve etkinlik hakkında bilgiler veren Güven Özyurt, “‘Kitap Bizden, Okumak Sizden, Sporcularımız Kitap Okuyor’ etkinliğinin ilkini Samsun’da bedensel engelli kardeşlerimizle birlikte bugün ilk defa yapıyoruz. Onlar için Samsun’da Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla oluşturduğumuz engelli kafede Türkiye’de ilk defa kendi birlik ve beraberliklerini sağlayacakları ortamı oluşturduk. Buraya katılan engelli sporculardan birçoğu ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı sağlamış kardeşlerimiz ve velilerimizdir. Burası 1 ay önce tamamladı. Paralimpik Olimpik Oyunları’nda Türkiye’nin elde ettiği başarılar, engelli sporcuların ne kadar değerli ve önemli olduğunu ortaya koydu. Samsun şu anda engelli lisanslı sporcu sayısında ve kulüp sayısında Türkiye’nin birinci ili. Türkiye’ye örnek teşkil eden bu aktiviteyi burada başlatmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

 

Özyurt: “İlk etapta 5 bin engelli sporcuya ulaşmak istiyoruz”

Amaçlarının okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu vurgulayan Özyurt, “Engellilerin okuduğu bütün kitaplar bizden. Bu kitaplardan elde ettikleri bilgilerin özetlerini çıkartarak bize tekrardan geri dönüş sağlayacaklar. Okudukları kitapları geri vermek isterlerse geri verecekler, istemezlerse kendilerinde kalacak. Bu kitapların yerine sürekli olarak yeni kitaplar temin edilecek. Kitapları ücretsiz olarak veriyoruz. İlerleyen günlerde, görme ve işitme engellilerle de bu uygulamayı yapacağız. Tüm engelli sporculara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve birlik-beraberlik ortamını gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Samsun’da kronik hastalar da dahil 147 bine yakın büyük bir engelli nüfusu var. İlk amacımız 5 bin engelli sporcumuza ulaşmaktır. Bu sayıyı daha sonraki zamanda daha da arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

engelli-sporculara-kitap-okuma-etkinligi1.jpg

“Kitap Bizden, Okumak Sizden, Sporcularımız Kitap Okuyor” etkinliği, 27 Eylül Salı günü görme engelli sporcularla, 29 Eylül Perşembe özel sporcularla ve 4 Ekim’de de işitme engelli sporcularla Engelliler İl Spor Merkezi Kafesi’nde devam edecek.

Öte yandan engelli sporcular bu kafede içeceklere para vermeyecek ve düğün, nişan gibi organizasyonlarını da burada ücretsiz olarak yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber