Engelli sömürüsüne son verelim

Engelli sömürüsüne son verelim
Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkan Vekili Mustafa Uçar, “Engeliler adına para toplayan ve bu amaçla kurulmuş dernekler canımıza yetti artık” diyerek isyan etti.

 

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL

Bizim yaptığımız toplumdaki engelli bilincinin oluşturulması. Toplum içinde engelli olanlarında başının dik olarak dolaşabilmesi şeklinde konuşan Uçar, “Eğitim ve istihdamının sağlanması,  sosyal devletin işlerlik kazanması.
Toplumdaki engelli fobisinin kaldırılmasına yönelik uğraşlar..    Engelli olanların acındırılıp, üzerlerinden rant sağlayan ENGELLİ SİMSARLARININ yaptıklarına bir dur demenin zamanı geldi..

İğrenç bir hal aldı bu olay. Baksanıza MEDYA-DEVLET-VAKIF-SANAT CAMİASI yediği nanelerle. bizlerin tırnakları ile kazıdığı şeyleri bir çırpıda yok ediveriyorlar.. Sokakta önünüzü kesen, işyerinize gelen, hatta evinize gelen engelliler adına dergi gazete diş macunu satan hatta engelli tiyatrosu adı altında sanatı kirleten ve benzeri malzemeleri satmaya çalışan ve bu anlamda yardım toplayan kendilerini engelliler adına kurulmuş bir dernek temsilcisi olarak tanıtan hatta ellerinde tanıtım kartı olanlara asla itibar etmeyin ve bunlar sizi dolandıran kişilerdir.

Engelliler adına aldığınız tiyatro biletleri dergi macun boyama kalemler verdiğiniz paralar gayrı meşru kişilerin ceplerine gittiğini unutmayın. İmkanınız varsa maliyeye ve sigorta müdürlüğüne telefon edip şikayet edin çünkü bunlar yardım adı altında satış yapıyor vergi vermiyor SSK’ lı eleman çalıştırmıyor adeta sizi sömüren kenelerdir siz yurttaşlar verdikçe bu hırsızlar çoğalacaktır” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel