Engelli platformundan ne istediniz?

Engelli platformundan ne istediniz?
Çarşamba Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Tarihi Köprü yanında hizmete sunulan engelli platformuna kimliği belirsiz kişi ve kişilerce zarar verildi

Çarşamba Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Tarihi Köprü yanında hizmete sunulan engelli platformuna kimliği belirsiz kişi ve kişilerce zarar verildi. Zarar gören platform kullanım dışı kalırken, vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Çarşamba ilçesinde Belediye tarafından geçtiğimiz aylarda Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde yapılan düzenlemeler sonrasında hizmete sunulan engelli platformu, engelli bireyler ve yaşlı vatandaşların erişilebilirliğine büyük oranda katkı sağlamıştı. Tarihi Köprüyü kullanmak isteyen özellikle engelli bireylerin tercih ettiği engelli platformuna geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi. Platformu taşıyan zinciri çıkarıldığını ve elektrik kablolarına zarar verildiğini gören vatandaşlar, büyük üzüntü duyarken tepkisini gizleyemedi. Köprüyü kullanamayan engelli vatandaşlar, tepkilerini dile getirerek yapılan hizmete neden zarar verildiğine anlam veremediklerini ifade ettiler.

Başkan Uçar’da tepki gösterdi!

Yapılan hizmete zarar verenlerin ne kazanacağını merak ettiğini ifade eden Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar, sosyal medya hesabından tepkisini gösterdi. Başkan Mustafa Uçar, “Bu ilçenin yatırımlarını hizmetlerini birilerinin sabote ettiğini düşünüyorum. Bu engelli platformundan ne isterler? Bu şehrin bekçileri, bu şehrin duyarlı insanları, bu tür insanlık dışı davranışları neden nasıl niçin görmezler? Ya da görmezden gelirler? Bu tür sokak eşkıyalarına yetkililerin dur demesi lazım. Bu şehirde yaşlılar hamile bayanlar ve engelliler için yapılan bu platforma zarar vermek size ne kazandırır acaba?” sözlerini kullandı.

Gördüğü tahribat sonucu kullanılamayan engelli standının yakın zamanda Çarşamba Belediyesi ekipleri tarafından tadilatının gerçekleştirilip yeniden hizmete sunulması bekleniyor.


366621130-10162006096129063-8419490255583486797-n.jpg367410584-10162006096069063-8191150062679565792-n.jpg

Haber: Emine TEMİZ YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir