ENGELLİ DERNEK BAŞKANLARINDAN VALİ AKSOY’A ZİYARET

ENGELLİ DERNEK BAŞKANLARINDAN VALİ AKSOY’A ZİYARET
SAMSUN (İHA) - Samsun Engelliler Federasyonu (SAMEF) Başkanı Mehmet Akbulut ile Samsun Otizm Çocuklar Derneği Başkanı Özlem Yıldız ve beraberindekiler, Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.


Ziyarette bir konuşma yapan SAMEF Başkanı Mehmet Akbulut, “Ülkemizde nüfusun ortalama yüzde 12,29’unu engelliler oluşturmaktadır. Bu oran Karadeniz Bölgesi'nde yüzde 14’tür. Bu camianın eğitim, istihdam, sosyal güvenlik, hukuk, sağlık vb. alanlarda çeşitli sorunları olduğu gibi, bu sorunların çözümü için de çeşitli çalışmalar yapılması gerekmektedir. İlimizde 14 yaş üstü eğitilebilir, öğretilebilir ve otistik engelli öğrencilerin lise ihtiyaçlarının çözümü noktasında Sayın Valimizi bilgilendirmek istedik. Bizleri kabul eteği için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmasında, “Samsun Valiliği olarak engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarıyla ilgilenmekteyiz ve onlarla beraberiz. Valiliğimiz öncülüğünde ilimizde başlatılan ve Türkiye’de bu anlamda yürütülen en önemli çalışmalardan birisi olan Engelli Veri Tabanı Projemizin büyük bir kısmını tamamladık. Bu projeyle biz, engellilerin eğitilebilir ve öğretilebilir olanları varsa bunları belirlemek ve onlara Milli Eğitim Müdürlüğü’nden eğitimlerini sağlayacak imkanı sunmayı amaçlıyoruz. Proje ile engelli bireylerin sağlık, eğitim ve sosyo-demografik durumları tespit edilerek, elde edilen bu bilgiler, ‘Engelli Veri Tabanı’na aktarılarak engelli bireylere ait güncel veri bankası oluşturacaktır. Otistik engelli çocuklarımızın lise ihtiyacı için Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapacağı çalışma sonucunda değerlendirmemiz olacaktır. Eğitim almak herkesin hakkıdır” diye konuştu.
untitled-2.20130710101141.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel