Engelli çocuklarını her gün sırtında taşıyor

Engelli çocuklarını her gün sırtında taşıyor
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan Aziz Atala ve Süheyla Atala, engelli çocukları Emrah’ı her gün sırtlarında taşıyor.

Kask kontrol yetersizliği (Serebral Palsi) hastalığı ile dünyaya gelen yüzde 98 engelli 17 yaşındaki Emrah Atala, her yere anne ve babasının sırtında gidiyor.

Akülü bir aracı olmadığı için evden dışarı çıkamayan Emrah Atala, konuşamadığı gibi hayal ettiği yerlere de gidemiyor. Emrah Atala’nın 5 yaşındaki kardeşi Dilan da ağabeyi gibi aynı kaderi paylaşıyor. Dilan da şimdiden yürümekte zorlanıyor. Altı çocuk sahibi Atala çiftinin tek istedikleri engelli Aziz Atala için akülü bir araç almak. Oğlunun 17 yaşına girdiğini belirten baba Aziz Atala, şöyle konuştu: “Kendisi çok ağır. Evde ben olmadığım zaman annesi kardeşleri ile birlikte sırtında taşıyor. Evin içerisinde tek başına duramıyor. Ağlıyor dışarıda gezmek istiyor. Tuvalete götürürken zorlanıyoruz. Annesi, sırtına alarak götürüyor. Annesininde artık sırtı ağırmaya başladı. Günde en az iki defa çıkarıyoruz. Hep sırtımızda taşıyoruz. Bize akülü araba lazım. Dışarıda gezmek çok istiyor. 3-4 milyar bir fiyatta bu araç biz alamıyoruz.”

BEL FITIĞI OLDUM

Süheyla Atala, her gününün sıkıntılı geçtiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık belim ağrıyor. Bel fıtığı oldum diğer çocuğum yine bu durumda. Oğlumu her gün fizik tedaviye götürüyorum. Çok zor oluyor. Artık zorlanıyorum. Lavaboya götürürken sırtımda taşıyarak götürüyorum. Konuşamıyor. Yardıma ihtiyacımız var. Akülü araba olsaydı çok rahat ederdik. Babası bel fıtığı olduğu için çalışamıyor. Altı çocuğum var. İkisi aynı hastalıkta. Her zaman fizik tedaviye götürüyorum. Hep evde çocuklarla ilgileniyorum.”

YUSUF BÖYÜK
MANİSA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir