Engellere karşı el ele, gönül gönüle verilmeli

Engellere karşı el ele, gönül gönüle verilmeli
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Tüm Dünya ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye'de de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır. Engelliler, çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yaraşır bir şekilde yararlanamamaktadır. Engellilerin kimseye muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için yapılan çalışmalar, bireylerin toplumsal ilgi ve duyarlılığı ile artık hız kazanmıştır. Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır. Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Tanıdığımız nice sağlıklı insanlar bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu maalesef bedensel veya zihinsel engelli durumuna düşmüşlerdir. Dolayısıyla, el ele, gönül gönüle vererek engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmalı, hayatı onlar için daha anlamlı ve daha yaşanılır kılmalıyız.

Hükümetimiz iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, engelli kardeşlerimiz için yapılan yasal düzenlemelere de baktığımız zaman; sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümü ve engellilerin her bakımdan gelişmelerini sağlayacak tedbirlerin alınması için yapılanlar büyük önem arz etmektedir. Devletimiz, engellilerin topluma kazandırılmasını, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla evrensel ölçülere paralel düzenlemeler getirmekte ve onlara yönelik gerekli çalışmaları yapmakta ve geliştirmektedir. Bu anlayış doğrultusunda da engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması için her türlü imkanlar sağlanmıştır.

Artık Türkiye’de engelli yurttaşlarımız üreten, bağımsız bireyler olarak; spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen ve sivil toplum kuruluşlarıyla seslerini duyuran, gereken duyarlılığın artmasını sağlayan, bilinçli bir şekilde hareket etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, özelikle vicdanlardaki özrün ortadan kaldırılması dileklerimle, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel