HÜSEYİN ŞAHİN

HÜSEYİN ŞAHİN

ENFLASYON VE  ALTIN

ENFLASYON VE  ALTIN

Ons altın, haftaya hızlı yükselişle başladı. Geçtiğimiz haftayı 1.973 dolardan kapatan altın, bugün sa ah saatlerinde 1.990 dolara çıkarak 11 Mart sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Günlük %1’e yakın yükselişte AB’nin Rusya’ya enerji yaptırımı uygulayabilme olasılığının artması ve Dünyada ateşten gömlek olarak görülen  enflasyonun yükselmeye devam edeceği beklentisi etkili oluyor.
Piyasada ABD, AB ve Rusya arasında yükselen tansiyona karşın güvenli varlık olan altına talebi oldukça  artırdı. Fiyat bugün son 6 haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı. Taraflardan gelecek açıklamalara bağlı yükselişin devamında 2.000 dolar yeni seviye olarak en yakın direnç olarak izlenirken 08 Mart zirvesi olan 2.070 dolar üstünde yeni rekorlar beklenmekte.
Duntada Artan  faizlerine karşın altında yaşanan sınırlı düşüş geçen hafta yerini yükselişe bırakmıştı. Geçen haftaki yükselişte ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyada artan enflasyon etkili oldu. Bu hafta ise AB’nin Rusya’ya doğal gaz ve petrol yaptırımı uygulayabilme ihtimalinin artması güvenli liman olan Altini yeniden canlandırdı. AB üzerinde Rusya’ya olan yaptırımların artırılmasına dair baskılar oldukça fazla, fakat şimdiye kadar ertelenen bu yöndeki yaptırımların artık uygulanmasına dair söylemler artarken bu kararın ekonomik sonuçlarının Enflasyonu daha çok etkilemesi beklenirken altının değerinde daha fazla artış  beklenebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HÜSEYİN ŞAHİN Arşivi