Enflasyon Oranına Göre Emekliye Zam

Enflasyon Oranına Göre Emekliye Zam
Türkiye'de milyonlarca emekli gözünü 6 aylık enflasyon sonucu oluşacak yeni zamlara çevirdi. Temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranına göre milyonlarca emekli zamlı maaşlarını alacak.

Türkiye'de milyonlarca emekli gözünü 6 aylık enflasyon sonucu oluşacak yeni zamlara çevirdi. Temmuz 2019'da 6 aylık enflasyon açıklanacak. Açıklanacak enflasyon oranına göre milyonlarca emekli de bu orana göre zamlı maaşlarını alacak.

4 AYLIK ENFLASYONA GÖRE YÜZDE 4 ZAM

Bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin ise yüzde 5'lik artışa ilaveten fark alıp almayacağını gösterecek. Bunun 4 aylık döneminin enflasyon verisi belli oldu. Ocak-Mart enflasyonu yüzde 4 olarak gerçekleşti. Yani 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4 zam görünüyor. Bu oran, Mayıs ve Haziran enflasyonu ile artacak ya da azalacak.

ÜCRETLER DEĞİŞECEK

Yüzde 4'lük artış SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında 215 liraya varan artış getiriyor. Halen en düşük emekli aylığı bin 125 lira 48 kuruş. Bu maaş, şu ana kadar gerçekleşen yüzde 4'lük enflasyona göre bin 170 lira 50 kuruşa yükselecek. En yüksek aylık ise 5 bin 390 lira 70 kuruş seviyesinde bulunuyor. Bu maaş yüzde 4'lük artışa göre 5 bin 606 lira 33 kuruşa ulaşacak. Yüzde 4 artışla 2 bin lira olan maaş 2 bin 80 liraya, 2 bin 500 lira olan maaş 2 bin 600 liraya, 3 bin lira olan maaş 3 bin 120 liraya, 3 bin 500 lira olan maaş 3 bin 640 liraya ulaşacak. Bu maaşlar Mayıs ve Haziran enflasyonuna göre daha da yükselebilecek. Kesin zam oranı ise 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı verilerle ortaya çıkacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir