EN ÇOK VERGİYİ ÇALIŞANLAR ÖDÜYOR!

EN ÇOK VERGİYİ ÇALIŞANLAR ÖDÜYOR!
Maliye Bakanlığı verilerine göre, bu yıl 1 milyon 856 bin gelir vergisi mükellefi 35 milyar 465 milyon lira matrah beyan etti

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) vergisi,Türkiye'de vergi çarpıklığını bir kez daha gözler önüne serdi. Hükümetten büyük ihaleler almalarına rağmen kurumlar vergisi rekortmenleri listesine giremeyen müteahhitlik firmaları, büyük şirketler; çok izlenen programları nedeniyle televizyondan televizyona transfer olan sanatçılar; başta yıldız futbolcular olmak üzere ünlü sporcular… Bu isimlerin büyük bölümünün listede yer almaması kamuoyunda şaşkınlığa yol açarken, listeye girenlerin ödediği vergiler de ciddi hayal kırıklıklarına neden oldu.

YILDA 5 BİN 148 LİRA VERGİ

Maliye Bakanlığı verilerine göre, bu yıl 1 milyon 856 bin gelir vergisi mükellefi 35 milyar 465 milyon lira matrah beyan etti. Maliye de bu beyan üzerinden mükelleflere toplam 9 milyar 559 milyon lira vergi borcu çıkardı. Böylece mükellef başına düşen ortalama yıllık vergi tutarı 5 bin 148 lira oldu. Bu vergi mükellefleri arasında holdingine bağlı çok sayıda şirketinden temettü ya da kâr payı alan patronlar, bankalardaki büyük paralarına faiz kazanan tasarruf sahipleri, çok kazanan sanatçılar, futbolcular, avukatlar, doktorlar var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir