En Çok Onlar Etkileniyor

En Çok Onlar Etkileniyor
Havaların Sıcak geçtiği mübarek zaman Ramazan Ayında tuttukları orucun en çok zorluğunu fırın işçileri yaşıyor

 

Mübarek Ramazan Ayı bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yüzünden oruç tutanlara zor anlar yaşatıyor. Hava sıcaklıklarının aşırı sıcak geçmesinin yanında bir de çalıştıkları iş koşulları bakımından sıcakla mücadele etmek zorunda olan işçiler var. Bunlarında başında Fırın işçileri geliyor.

Mübarek Ramazan Ayında sofralarımız gülü olan Ramazan Pideleri, işçilerin yoğun gayretleriyle sofralarımıza geliyor. Hava sıcaklıklarının 35 dereceyi bulduğu nem oranı ile birlikte bu değerinde çok fazla üstünde hissedilen sıcaklar yanına birde çalışılan fırının ısısı eklenince işçiler büyük bir zorlukla karşılaşıyor.

Çarşamba Tarihi Öz Akkaya Fırınında Çalışan işçiler günde ortalama 2000 bin pide yaptıklarını dile getirirken, ramazan sofralarının aranılan yiyeceği olan pideden halkımızı mahrum etmemek için oruç da tutsak olanca gücümüzle çalışıyoruz dediler.

İftar saati yaklaştıkça fırın önünde biriken kalabalıklar, tatlı bir telaşında başlamasına neden oluyorlar. İftar saatine doğru son pidelerini fırına süren işçiler gönül rahatlığı ile müşterilerini bekliyorlar.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber