En büyük fark mazot fiyatları

En büyük fark mazot fiyatları
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) yapılan Uluslararası Tarım Fuarı ziyaretini değerlendirdi

 

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör geçtiğimiz hafta Türkiye Ziraat Odaları birliği tarafından organize edilen ve Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Teksas eyaletinin Dallas kentinde düzenlenen Uluslararası Tarım Fuarı ziyaretini gazetemize değerlendirdi. Güngör, iki ülkenin tarımsal olanaklarını değerlendiği açıklamasında çiftçiler arasında ki en büyük farkın mazot fiyatları olduğunu dile getirdi.

Güngör yaptığı açıklamalarında,  “Tarım fuarı Amerika’nın (ABD) Teksas eyaletinin Dallas kentinde yapıldı. Dallas genel olarak hayvancılığa dayalı bir bölge. Burada da kimi ziyaretlerimiz oldu. Çok geniş araziler, çok geniş meralarda hayvancılık yapılıyor. Bizim burada yaptığımız hayvancılığa pek benzemiyor. Neden derseniz bizim burada yaptığımız hayvancılık daha çok yeme dayalı orada ise hayvan yetiştiricileri hayvanlarını düz arazilerde tamamıyla doğal ortamlarında yetiştiriyorlar. Buda üretim maliyetlerini düşürüyor. Mera alanları bile sulama sistemleri ile sürekli sulanıyor” dedi.

Güngör açıklamalarının devamında Tarım fuarında çoğunlukla tarım araçlarının tanıtımı yapıldığı dile getirdi ve iki ülke arasında yapılan tarımlar arasındaki en büyük farkın mazot fiyatlarının olduğunu belirtti. Türkiye’de mazot fiyatlarının 5 liraya yakın bir ücreti olduğunu dile getiren Güngör bu rakamın Amerika’da 1.7 lira olduğunu ve bu farkın bizim çiftçimizin üzerine ciddi bir küflet bindirdiğini vurguladı.

Haber – Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber