En başarılı insan ülkesine en çok hizmet edendir

En başarılı insan ülkesine en çok hizmet edendir
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "En başarılı insan, ülkesine en çok hizmet edendir" dedi

 

Yurtdışından gelerek Samsun'da öğrenimini sürdüren öğrencilerin bir araya geldiği Uluslararası Öğrenci Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Osmanlı döneminden örnekler aktardığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. 
 
Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberindeki AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 38 farklı ülkeden öğrencinin kayıtlı olduğu Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği'ni ziyaret etti. Geniş katılımın olduğu ziyarette, yabancı uyruklu öğrencilerle tek tek tanışarak ülkelerini öğrenen Demir, derneğin başarılı bir çalışmaya imza attığını söyledi. 
 
ÖNEMLİ OLAN MEDENİYET DEĞERLERİMİZ
Konuşmasına Osmanlı Devleti'nin diğer devletlerle kurduğu ilişkileri örnek vererek başlayan Milletvekili Demir, "Türkiye artık farklı ülkelerden öğrenciler kabul etmektedir. Bu uygulamayı takdirle karşılıyorum. Öğrencilerin karşılıklı ülkelerle okutulması çok önemlidir. Burada ortak değerlerimizi konuşabiliyoruz. Bizi güçlü kılacak medeniyet değerlerimizdir. Diplomanın, paranın hiç bir önemi yok. Hepsi gelip geçicidir. Önemli olan medeniyet değerlerimize sahip çıkmaktır. En başarılı insan ülkesine en çok hizmet edendir. Bu anlayışla hareket etmeli. Dış dünyaya, sömürgecilere karşı birlikte hareket etmeliyiz" dedi. 
 
38 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ 
Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr Menderes Kabadayı da, ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Kuruluşumuzdan bu yana TÖMER hariç 38 farklı ülkeden 40'ı bayan toplam 158 öğrencinin kaydı yapılmıştır. Haftanın 7 günü, günlük ortalama 10 saat hizmet veren derneğimiz, öğrencilerimizin eğitilmesi ve kaynaşması adına sohbet ve çay programları düzenlemektedir. Düzenlediğimiz yarışmalarla üyelerimizin ülkelerini ve yöresel yemeklerini tanıtmalarını sağlıyoruz. Verdiğimiz burslarla da onların eğitime katkıda bulunmaya çalışıyoruz." diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından öğrenciler, Milletvekili Demir'e hazırladıkları yöresel yemeklerinden ikram etti. Programda derneğin yönetim kurulu üyesi olan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan da hazır bulundu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel