En başarılı 4 Okul Müdürü Çarşamba'dan!?

En başarılı 4 Okul Müdürü Çarşambadan!?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Yönetici Atama” Yönetmeliği’ni yayınlaması ile birlikte Samsun İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde tam bir kaos ortamı yaşanmasına neden olurken, Çarşamba MEM’in çalışmaları ise akılları karıştırıyor haberlerimiz son

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Yönetici Atama” Yönetmeliği’ni yayınlaması ile birlikte Samsun İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri en az 4 yılını dolduran Okul Müdürleri hakkında Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın yayımladığı yönetmelik ile  Yönetici Atamalarını gerçekleştirdi. Bulunduğu Okulda en az 4 yılını dolduran Okul Müdürlerinin görevlerine devam edebilmesi için en az 75 ve üstü puan almaları gerekiyordu.

 

Okul Müdürlerine verilecek puan değerlendirmelerinin %35’lık bölümünü oluşturan notları okulda ki en kıdemli ve en yeni öğretmenler, okul aile birliği başkan ile başkan yardımcısı ve okul öğrenci temsilcilerinin vereceği, geriye kalan  %65’lık puanları ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak en az 2 MEM Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün karar vermesi gerekliliği yönetmelikte belirtilmişti. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yayınlanan genelgenin ardından çalışmalara başlamış ve değerlendirmelerin sonuçları geçtiğimiz hafta yayımlandı.

Değiştirilen Okul müdürleri hakkında ki iddialar ve duyumlar ise daha vahim. 4 yılını dolduran Okul Müdürleri arasında paralel yapı mensubu, sempatizanı olduğu iddia edilenlerin yanı sıra bazı muhalif siyasi partilere gönül veren okul müdürlerinde olduğu için bunların okullarda siyasi söylemlerde bulundukları iddiaları ile gündeme getirildiği ve Milli Eğitimde köklü bir operasyonun yapılacağı iddia edilmişti.

Bu iddialar ve haberler üzerine gazetemizde geçtiğimiz haftalarda "Kaç Okul Müdürü değiş-ti (değişecek?)" başlıklı haberimizde bazı değiştirilecekleri iddia edilen Okul Müdürlerinin isimlerini yayımlamıştık. Haberleri hazırladığımız süre içerisinde edindiğimiz bilgilere göre Milli Eğitim Müdür Vekili Özdemir ile bu isimlerden bazıları ikili ve toplu görüşmeler yaptıkları ve kendilerine, Bu haberler dedikodudan ibarettir. Kesinlikle böyle bir düşünce de uygulama da yok. Sizin gönlünüz rahat olsun herkes hak ettiği puanı alacak ve çoğunuz görevlerinizde kalacaksınız" şeklinde açıklama yaparak müdürleri uğurladığı iddia edildi.

Bu görüşmeler neticesinde geçtiğimiz hafta başında İlçe Milli Eğitim Müdür vekili, Şube Müdürlerinden oluşan heyetin bu Okul Müdürlerine yönetici olarak değerlendirme yaptıkları ve devlet sırrı şeklinde İl Milli Eğitime gönderildikten sonra Samsun'da ki son değerlendirmeler neticesinde listelerin onaylandığı, başarılı puan alan Okul Müdürleri ve yöneticilerin isimlerinin ise http://samsun.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_08/21042438_mudurdegerlendirme_sonuclar_21082014.pdf adresinden mesai bitimine yakın saatlerde yayımlandığı öğrenildi.

Değerlendirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte Çarşamba Milli Eğitim camiasında ortalık tamamen karıştı. Özellikle haksız şekilde puan verilmediği ve başarısız gösterildiklerini belirten bazı Okul Müdürlerinin yasal haklarını arayacakları bunun için mahkemelere gidecekleri öğrenilirken kalan eski Okul Müdürlerinin ise ya görevlerinden istifa edecekleri belirtildi. Haberler üzerine Eğitim Sendikaları ( Eğitim Bir- Sen hariç) Samsun ve Ankara'da büyük bir eylem düzenleyerek bu değerlendirmenin yasal ve haksız olduğunu ve bu hatadan dönülmesi gerektiğini belirtecekleri eylem hazırlığında oldukları açıklandı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte Haber Expres Gazetesinde Geçtiğimiz Hafta İçinde Yayımladığımız Haberimizde Açıkladığımız Okul Müdürlerinden; TOKİ Ferhan Hasovalı Okul Müdürü Erdem Çakır, Anafartalar Okul Müdürü Ali İşyapan'ın değerlendirme neticesinde başarılı oldukları ve kalan isimlerden Mehmet Akif Ersoy Okul Müdürü Fatih Sarıoğlu, Şehit Nuri Pamir Okul Müdürü Habip Alan, Mithat Yılmaz Okul Müdürü Ufuk Güçlü, Helvacalı Okul Müdürü İsa Kuru ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hacı Uçar, Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Yıldız ve mahalle okul Müdürlerinin başarısız puanlar alarak görevlerinden bu hafta içinde ayrılmaları gerektiği öğrenildi.

Değerlendirmede ki bir başka sıkıntı ve dikkat çeken olayın ise Samsun İl ve ilçelerde yapılan  değerlendirmelerde Çarşamba ilçesinden en az 4 Okul Müdürünün 100 tam puan alması oldu. İlçede görev yaptıkları süre içinde doğru dürüst hiç bir eğitim ve başarı sıralamasında bu güne kadar sesi soluğu hiç çıkmayan bazı Okul Müdürlerinin tam puan almasının büyük bir oyun ve sorun olduğuna değinilirken, Okul Müdürlerine verilen puanlama sisteminde ki kriterlere de uymadığı iddia ediliyor.

Yine Samsun genelinde il merkezinden hiç bir Müdürün 100 puan alamamasına rağmen Çarşamba'dan 4 ismin tam puan alması akıllarda soru işaretleri oluşturduğu ve bu isimlerin ilçedeki en gözde okul olarak görülen okullara atanmasının sağlanması adına bu yolun tercih edildiği iddia edildi. Bu isimlerden brisi mevcut İlçe Milli Eğitim Müdür vekilliğine atanması da manidar olarak değerlendirildi. Bu arada diğer isimlerden olan ve Atatürk İlkokulu veya Ortaokuluna tam puan sıralamasında ilk sırada ki Adem Zorlu'nun atanmasının düşünüldüğü iddia ediliyor. Diğer yandan Zorlu ile Eğitim Bir Sen sendika yöneticilerinin sıkı fıkı oldukları ve kendi istedikleri isimleri başarılı göstererek atanması için çalıştıkları iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim