Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Emniyet iyi çalışınca…

Emniyet iyi çalışınca…

Çarşamba siyaseti ne kadar sessiz ve sakinse,

Çarşamba’da ki vatandaşların derdi, sıkıntısı da ondan fazla hareketli.

Sokak’a çıkın gezin bakalım yüzü gülen kaç kişi görebileceksiniz.

Herkesin derdi bam başka.

Ancak, vatandaşın bin bir zorlukla kazandığını birkaç saniye de beleşe çalanlar cabası.

Dün malum Çarşambamızın haftası idi…

Çarşı Pazar ihtiyacını gidermek üzere pazara çıkan bayanların korkulu rüyası çanta hırsızları da görev başındaydı.

Gelin görün ki son zamanlarda suçlulara göz açtırmayan Çarşamba Emniyeti polisleri sabahtan aldıkları önlemlerinin semeresini öğle vakitlerinde almaya başladılar.

4 ü bayan olmak üzere 5 kişi Çarşamba pazarına dalmaları ile Pazar alışverişinde bulunan bayanların çantalarını büyük ustalıkla toplamaya başladılar. Taa ki Polis bir bayanın çantasının çalındığını suçüstü yapana kadar.

Polisin geldiğini gören bayanlar çantayı başka bir aracın altına atarak kurtulmaya çalışsalar da Komiserler ve polislerin açık gözlülüğü hem çantayı hem de bayanların yakalanmasını sağladılar.

Aynı hırsızlar polis karakolunda iki gözü çeşme ağlayarak iftiraya uğradıklarını söylerken, sağlık kontrolüne götürüldüklerinde karşılarında gazetecileri görünce panter kesilerek ağza alınmayacak hakaretler ve küfürler havada uçuştu.

Ama gelin görün ki çantaları, para ve telefonları çalınan vatandaşlar karakola geldikçe üzerlerinden çıkan eşyaların çalındığı da netleşmeye başladı.

En enteresanı ise bayanları getiren şahıs ise bir süre kaçak durumda olmasına rağmen son anda bulununca çareyi kaçmakta buldu. Polis otoları arkasında Çarşamba sokaklarında köşe bucak kaçarken son olarak PYY karşısında ters şeride girdiği anda Polis iki taraftan sıkıştırarak aracı durdurdu ve şahsı yakaladı.

Sonuç olarak Çarşamba Polisi yani Emniyeti son zamanlarda başarılı çalışmalara imza atıyor.

Polisin okullarda verdiği seminerler ve Polis imdat hattı 155’ in vatandaşlar tarafından öğretilmesi ve şikâyetçilerin isimlerinin hiçbir şekilde suçlulara verilmediği iyice halk tarafından öğrenilip ezberletilince Polis- Halk birlikte güzel çalışmaya başlamış oldu.

Bir memleketin asayiş ve trafiği ne kadar sakin ve güzel olursa halkta o kadar mutlu ve huzurlu olur.

Bu nedenle bu temeli atan ve bu gün bu güzelliklerin devam etmesini sağlayan İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerine, Emniyet Müdürüne, Komiserlerine, Baş komiserlerine, Baş Polislerine halkımız adına teşekkür ediyorum.

Gerçekten de Çarşamba Emniyeti personel sayısı az olmasına rağmen görev anlayışı ön planda halkın huzuru adına iyi çalışıyor.

Biz Gazeteciler ise onların yaptığı güzel hizmetleri, olayları yazmak kalıyor. Yeter ki anlayış ve birlik, beraberlik daim olsun.

Çarşamba’nın senin adamın, benim adamım, onun veya bunun adamı muhabbetinden çıkarak birlik, beraberlik içinde duyarlı ve bilinçli nesiller ve vatandaşlar olduğumuz sürece huzurumuzda artacak, Polisimizde başarılı işlere imza atmaya devam edecektir.

Bu vesile ile bu ve bunun gibi sayısız güzel asayiş, trafik ve diğer hizmetlere imza atan Emniyetimizi bir daha kutluyorum.

İyi ki varsınız…

Demek oluyor ki: Polis görevini tam yapınca, iyi çalışınca, suçlulara göz açtırmıyor. Bize düşen ise sadece ve sadece halk olarak daha bilinçli ve Polisine sahip çıkan, Polisine yardımcı olan bilinçli bireylerin oluşmasını sağlamaktır.

Bu suç değil aksine bir vatandaşlık görevidir.

Bilinçli ve bilgili toplum için Polislerle birlikte olmak gerekli. Bu vesile ile Çarşamba halkının Polis imdat hattı 155’i gereksiz yere aramaktansa, böylesi hırsızlık veya daha acil işleriniz için aramayı unutmayınız.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi