Emniyet “Huzur Toplantısı” düzenledi

Emniyet “Huzur Toplantısı” düzenledi
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü İlçe merkeze bağlı Mahalle Muhtarları ile Polis evinde bir araya gelerek “Huzur toplantısı” gerçekleştirdi. Huzur toplantısında Mahalle Muhtarlarının sorun ve çözüm yolları tartışıldı

 

HABER –FOTO: Nurhan GÜZEL

Çarşamba İlçe Merkez Mahalle Muhtarları ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis evinde bir araya gelen İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kadri Özaslan, göreve yeni atanan Başkomiser Hasan Öztürk, Komiserler Mustafa Demiroluk, Kemal Reis, Ömer Ünal, Ali Bayraktar ve Adem Keskin Muhtarların Mahallelerinde ki sorunları masaya yatırdılar. Toplantıda Emniyet Müdürü Ahmet Kadri Özaslan, “Mahallelerinizde sorun ve sıkıntılarınızın var olduğunu biliyoruz. Her ay mutad olarak bir araya gelerek bu eksik ve sıkıntıları konuşarak çözüme kavuşturuyoruz. Ama bu sıralar biraz toplantı mesafesini uzattık. Bu gün son gördüğünüz eksiklikleri burada tartışarak çözüm yollarını bulmayı hedefliyoruz. İlginize teşekkür ederim” diyerek toplantıyı açtı.

Toplantıda Mahalle Muhtarları hırsızlıklar, araçların özellikle ana caddelerde ki gelişi güzel parkları, otopark yetersizlikleri, yeni ikametgah sistemi ile mahallelerine taşınan yeni şahısların muhtarlıklara uğramamasından doğan sıkıntıların olduğu ve çözüme kavuşturulması gerektiğini belirttiler. Muhtarlar çoğu sıkıntılarda vatandaşların 155 Polis imdat hattını aramaları nedeni ile kendilerinin de Polisler gibi sıkıntılı olduklarını ve çözüm yollarını polisi olaya müdahil etmeden çözemeye kalktıklarını belirttiler. Hırsızlık olaylarında ise çoğu hırsızlıkları küçük yaşta ki çocukların yaptığına işaret ederek bu çocukların mahkemeye çıkarılarak serbest bırakılmasından kaynaklı sıkıntılarının çok fazla olduğundan dert yanarak bu konuda kanun ve uygulamanın daha ciddi boyutta düzene konulmasını istediler.

Muhtarların sıkıntılarını bildiklerini dile getiren ve kendilerine de en fazla Muhtarların yardım ve destek olduğunu belirten Özaslan, “Kanunlar bellidir. Polis olarak bizlerin ve Muhtarlar olarak ise sizlerin yapabilecekleri ortadadır. Biz kanunlar ne diyorsa ona göre hareket edebiliriz farklı işlem yapamayız. Ancak bizler suç ve suçları önleme yönünde sizlerle daha titiz ve seri çalışmalar yapmak durumundayız. Araç parklarında ki sorunlarımız ortadadır. Bu sorunu çözme adına bir motorize bir de araçlı ekiplerimizle uygulamalar yapıyoruz. Yeterli mi değil ama yeterli olması için yoğun mücadele veriyoruz. B u mücadelede mesela Polislerimiz ilçede ki en uzak noktaya ulaşması 3 dakikadır. Bundan sonra geldi diyen hata yapar. Bize olay bilgi intikal eder etmez Polislerimiz olay mahalline bu kadar seri ve kısa sürede gitmektedir. Biz sizlerle bu sorunları çözebilmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Muhtarlar ise otopark sorununun Belediyeye ait olduğunu, otopark olmaması nedeni ile, apartman binalarının alt katlarında araçlar için otopark yapılmaması nedeni ile sokaklar ve caddelerin araç parkları ile kapandığını ve yayaların yürüyemediğini dile getirerek acil olarak  ilçede otopark sorununun çözülmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini belirttiler. Toplantı bir süre daha devam ettikten sonra bir sonra ki toplantıya kadar alınan kararların yerine getirilmesi kararlaştırılarak toplantı sona erdirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel