Emniyet, Sürücü adaylarına Seminer verdi

Emniyet, Sürücü adaylarına Seminer verdi
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Çarşambada sürücü adaylarına trafik konusunda Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda seminer verdi.

Çarşamba İlçe Emniyet müdürlüğü Trafik Tescil ve denetleme Büro Amiri Adem Keskin verdiği eğitimde; Emniyet kemeri kullanımı halinde ise ölüm oranının 5 ile 30 kat azaldığı belirtiliyor. 

Konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Samsun'un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, sürücü adaylarına 'Trafik Kazaları ve Emniyet Kemerinin Önemi' konulu seminer verdi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, Tescil ve Denetleme Büro Amiri Adem Keskin, slaytlarla desteklenen seminerde araba kullanırken telefonla konuşulmaması, hız sınırlarının aşılmaması, trafikte yapılmaması gereken bazı davranışları anlattı. Seminer de bazı yaşanmış olaylardan da kesitler anlatarak sürücü adaylarına emniyet kemeri ve trafik kuralları ile araçlarda bulunan hava yastıkları konularında bilgiler vermesi sürücü adayları tarafından dikkatle dinlendi.


'Emniyet Kemersiz Hava Yastığı Kullanmayın '
Gelişen teknolojiyle birlikte hava yastıklarının arabanın sadece ön tarafında değil, arka ve yanlarda da olduğuna dikkat çeken Keskin, “Hava yastıklarının varlığına güvenen bazı sürücüler, emniyet kemerini takmıyor. Bu çok yanlış bir davranıştır. Bilimsel araştırmalara göre, emniyet kemeri takan bir insanın kafası, kaza esnasında ortalama 10 santimetre ön tarafa doğru geliyor ve açılan hava yastığı da bu mesafeye göre ayarlanıyor. Aksi durumda hayat kurtaran hava yastığı basınçtan dolayı zarar verebilir.” dedi. 

HABER-FOTO: Sezer ÇOBAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber