Emine Teyze Cumhuriyet ile Aynı Yaşta

Emine Teyze Cumhuriyet ile Aynı Yaşta
Çarşamba ilçesinde Cumhuriyet ile aynı yaşta olan Emine Teyze, Cumhuriyet ile aynı yaşta olmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Bu ülkede doğup büyüdüğüm için mutluyum.” Dedi

Çarşamba ilçesi Sarıcalı Mahallesi muhtarı Mehmet Özcan’ın annesi Emine Özcan, kimliğinde 1 Temmuz 1913 doğumlu yazmasına rağmen 10 yaş büyük yazıldığını söyleyerek 100 yaşında olduğunu söylüyor. Yürümekte, işitmede ve geçmişi hatırlamakta zorluk çeken, Özcan’ın 7 çocuğu, 15 torunu bulunuyor.

bunlar-1.jpg

Aslen Ordulu ve Anne adı Havva, baba adı Ali olan Emine Özcan, Alzheimer hastalığından dolayı çok bir şey hatırlamadığını fakat Ayvacık ilçesinin Koçyurdu Mahallesi’nde yaşayan eşinin ölümünü hatırladığını söyledi. Çocuklarının ve torunlarının adını zaman zaman unuttuğunu söyleyerek sadece Mehmet, İsmet, İbrahim ve Ayşe isimli çocuklarının ismini söyleyebiliyor.

bunlar-2.jpg

“O yaşasaydı dünyalar benim olurdu”
Alzheimer hastalığı nedeniyle geçmişe dair bir şey hatırlamayan Özcan, sadece net olarak eşinin ölümünü hatırladığını belirterek, “Adım Emine. 7 çocuğum var. 15 torunum var. Eşimin adı Huşut. Askerliğini İskenderun’da yaptı. Bahriyeli askerdi. Askerden geldikten sonra belediyede çalışıyordu. Oradan emekli oldu. 2 sene önce kalp krizinden dolayı hayatını kaybetti. Ölümünü hatırlıyorum. Yanımdan geçerken birden yere düştü. O yaşasaydı dünyalar benim olurdu. Sizi görseydi çok sevinirdi. Hacılığa gitmişti. Beni götürmedi. ‘Sen hasta olursun, dayanamazsın.’ dedi. Ben ölürsem sana bakan olmaz dedi. Allah razı olsun gelinim bana bakıyor.” şeklinde konuştu.

bunlar-3.jpg

“Bu ülkede doğup büyüdüğüm için mutluyum”
Cumhuriyetle aynı yaşa sahip olduğu için gurur duyduğunu dile getiren Emine teyze, Atatürk ile alakalı fazla bir şey hatırlamıyorum ama küçükken, büyüklerim yanımda konuşuyordu. Bu ülkede doğup büyüdüğüm için mutluyum. Allah milletimize zorluk yaşatmasın. Kolay günler geçirmedik. Bu günlere kolay gelmedik.” İfadelerini kullandı.

bunlar-4.jpg

Özcan, öğrencilik hayatına dair sadece yazı yazdığını hatırladığını dile getirerek, “Okula gittim. Kağıt veriyorlardı yazı yazıyorduk. Sadece bu kadar hatırlıyorum. Çok küçük yaşta evlendim. Biraz zorluk çektim. Eltim de hastalıktan hayatını kaybetti.” Diye konuştu.

Emine Özcan, konuşmalarını sonlandırırken torunlarını çok sevdiğini de ekledi.
HABER: Emine TEMİZ

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber