“Emeklilerimiz haklarını alacak”

“Emeklilerimiz haklarını alacak”
Eğitim-Bir-Sen Çarşamba İlçe Temsilcisi Hasan Demir, memur emeklilerinin hak ettikleri zammı alacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde memurlara yüzde 46,81’lik bir artış gerçekleşerek en düşük memur maaşı 32 bin 297 liraya yükselmişti. Memur emeklilerine zam verilmeyerek 7 bin 500 TL’de kalmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Çarşamba İlçe Temsilcisi Hasan Demir, bu adaletsizliğin çözüleceğini en kısa sürede memur emeklilerine de zam verileceğini belirtti.

“Emekli memurlarımız göz ardı ediliyor”

Cumhurbaşkanı memurlara sözünü tutuğunu emekli memurlara da sözünü tutacağının altını çizen Başkan Hasan Demir, “Memurlarımız toplu sözleşme ile maaş zam oranlarında bir artış yüzdelik dilim yeterli olmasa da sağladı. Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı en düşük memur zammı 22 bin TL olacak demişti ve sözünde durdu. Şuanda memurlarımız bu noktada en azından artan zamlar karşısında alım gücünü arttıracak bir seviyeye ulaştı. Burada göz ardı edilen emekli memurlarımız var. Mağdur oldular şuanda artan hayat pahalılığı karşısında emeklilerimiz geçinemez durumdalar. Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta söylediği gibi en kısa zamanda mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz ve umuyoruz. Aksi takdir de giderilmezse bu mağduriyet memur emekli kesimi geçinme sıkıntısı içinde olacak. Ben bu konu ile ilgili ümit ediyorum en kısa zamanda yani meclis açılınca yasal düzenleme yapılarak emeklilerimizde de iyileştirme yapılacak diye ümit ediyorum.” Diye ifade etti.

“Fiyat istikrarımız yok”

Alım gücü ve fiyat istikrarı olmadığını vurgulayan Demir, “Şuan ki hayat pahalılığına göre memur emeklilerimizin alacakları zam değişiyor. Çünkü hayat pahalanıyor, hayat pahalandıkça gelecek zam eriyor, zam eridikçe ise emeklilerimizin hayatını idama ettirmesi zorlaşıyor. Aynı zamanda işçiye, memura zam denildiği zaman bizim esnafımız da hemen mallarına, ürünlerine zam yapıyor. Bizim en büyük sorunumuz fiyat istikrarsızlığı. Eğer marketlerimiz de fiyat istikrarı olsa enflasyonda bir sabitlenme olmuş olsa bir fiyat söyleri ama şuanda imkanı yok bir fiyat vermenin diyebilirim.” Şeklinde konuştu.

“Memur-Sen ile özgürlük geldi”

Memur-senden önce diğer sendikaların baskıcı olduğunu söyleyen Sendika Başkanı Hasan Demir “Biz 2012 yılında yetkili sendika olduk ondan önce bazı sendikalar vardı onlardı yetkiliydiler ve o döneme bakarsanız hangi haklar verilmiş görürüsünüz o zaman kim satmış memuru masada herkes görür. Onların kuyruk acısı var. O sendikalar her zaman baskı ile bir yerlere gelmiştir. İnsanlar üzerinde baskı kurmuşlardır. Şimdi biz yetkili sendika olduğumuz için yediremiyorlar kendilerine. 2012 Yılı öncesine ve sonrasına bakalım açalım defterleri memurlar o zaman mı daha çok hak sahibiymiş bu zaman mı? Memur-Sen yetkili sendika olduktan sonra memurlarımızın özgürlükleri bile geri geldi. En basitinden örnek verecek olursak 2012 yılına kadar kılık kıyafet zorunluluğu vardı, artı başörtüsü ile kadınlarımız üniversite okuyamazdı ve memurluk yapamazdı ama Memur-Sen yetkili olduktan sonra bunların hepsi çözüldü bütün memurlarımız özgür bir bicim de işlerine gittiler. O sendikaların kuyruk acısı eski günleri aradıkları içindir ama o eski günler eski de kaldı diyebilirim.” Dedi.

“Biz sadece bir sendika değiliz”

Eğitim-Bir-Sen olarak hayır işleri de yaptıklarını belirten Hasan Demir, “Eğitim-Bir-Sen olarak sadece bir sendika değiliz. Hayır işleri de yapıyoruz. Sivil toplum örgütleri ile birlikte Afrika’da geçen yıl 3 tane su kuyusu açtık. Ondan önce ki yıl Afrika da 2 tane su kuyusu açtık. Yine o bölgede ki insanlarımızdan 200 tane insanın katarakt ameliyatını gerçekleştirdik. Bu harekete, sendikamıza destek veren, üye olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah insanların alım gücünün yükseldiği, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir dönem yaşamalarını diliyorum özellikle emeklilerimiz en kısa süre de bu maaş adaletsizliğinin de onların lehine giderilmesine de temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABER:Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber