Emekli astsubaylar, özlük haklarında iyileştirme istiyor

 Emekli astsubaylar, özlük haklarında iyileştirme istiyor
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun İl Başkanı Mustafa Tufan, diğer silahlı kuvvetler mensupları gibi 926 sayılı Kanun'a göre emekli olmak istediklerini söyledi

TEMAD üyeleri, derneğin kuruluşunun 33. yıldönümü ve Dünya Astsubay Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp basın açıklaması yaptı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. TEMAD Samsun İl Başkanı Mustafa Tufan, İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklaması yaptı.
Emekli astsubayların çözülmeyi bekleyen sorunlarının olduğunu ifade eden Mustafa Tufan, “Astsubaylar olarak özlük haklarımıza ilişkin sıkıntılar mevcuttur. Diğer silahlı kuvvetler mensupları gibi bizimde 926 sayılı Kanun'a tabii emekli olmamız gerekmektedir.

20171017aw199568_02-(1).jpg

Ancak 657 sayılı Kanun'a istinaden emekli olmamızdan dolayı büyük kayıplara uğramaktayız. Bu konuyu 2015 genel seçimlerinde bütün siyasi partilere iletmiş ve seçim programlarında yer almıştı. Uzun zamandan beri süre gelen bu adaletsizliğe son verilmesi gerekmektedir. Bu yaz Şırnak’ta helikopter düştü. Şehitlerin olduğu helikopterde general, subay, astsubay, uzman çavuş vardı. Göreve giderken ve şehit olurken beraberiz de neden özlük haklarında ayrılıyoruz? Takdir sizlerin” dedi.
Emekli astsubaylar, anıtın önünde toplu fotoğraf çekindikten sonra dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir