Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

"Emaneti ehline teslim etmek önemli"

"Emaneti ehline teslim etmek önemli"

Evet, enteresan bir başlık değil mi? Bu sözler Eski İlçe başkanı yeni Belediye Başkan aday adayı Mehmet Köse'ye ait. İlk duyduğumda bende şaşırmadım değil. Mevcut başkan Dündar işinin ehli değil mi diye düşünmedim de değil hani.

Ama Başkan aday adayı Köse'yi biraz daha detaylı dinleyince anladım ki sadece Belediye başkanlığı için değil teşkilatçılık, halkla olan diyalog, ilçeye gelecek hizmetleri için yatırımcılara kapıların açılması, onlara yer gösterilmesi, Milletvekilleri ile uyum içinde olmak vs vs vs...

Hemen her kulvarda birlik ve beraberlik için işi  yani emaneti ki o emanet Belediye oluyor ehline teslim edilmeli diyordu. Bir an düşündüm. Keşke bu tür haberleri ve sohbetleri Başkan Hüseyin Dündar'la yapabilseydik. Acaba o bize ne diyecekti?

Bir an 2004 - 2009 yıllarına döndüm.  En çok aklımda kalan mesela yaşanan sel felaketinde bir imamımız hayatını kaybetmişti. O yıl yapılacak festival için ilçede ki Yerel Basın Temsilcileri ile birlikte festivali yapmalı mıyız, yapmamalı mıyız diye tartıştık, düşündük, taşındık ve Festivalin ertelenmesi gerektiğine Başkan Dündar ile  karar vermiştik.

O yıllar mutlu yıllardı. Sonra ne oldu ise 2007 de ki 126 işçinin belediyeden atılması ile başladı. 17 ay dile kolay işçileri de belediyeyi de dengede götürdük ama o meşhuur önce 2008 İlçe başkanlık seçimi akabinde 2009 yılında ki belediye başkanlığı seçimini yaşadık. Yaşanmasaydı?  

O günlerin sorumlularını ne tarih, ne ben ne de rabbim hiç bir dönem affetmeyecektir.

Her neyse o günlerden bu günlere gelindi. Bu günler de başkan Dündar ile bir masaya oturup sohbet ve konuşma yapamadık. Şimdi düşünüyorum. Başkan aday adayı Köse'nin her haberi sonrasında acaba Başkan Dündar ne derdi bunlara nasıl cevap verirdi, verebilirdi?. Ama görüyorum ki dünde dile getirdiğim gibi birilerinin oluşturduğu aysberg buzulları çözülemedi bir türlü ve o nedenle bu haberin tek ayağı bana göre hala eksik kalıyor.

Şimdi soruyorlar Köse mi, Dündar mı? Aylardır vermediğim gibi şimdi de cevap vermeyeceğim. Cevabı en geç 10-15 gün içinde il Yönetimi, Milletvekilleri ve Genel Merkez verecek. Kim aday olur olmaz bizi hiiiç mi hiç  ilgilendirmiyor. Bizim için Çarşamba' da kırgınlıklar küskünlükler, halkla iç içe ve kavgasız gürültüsüz bir ortam oluşsun yeter. Köse olsa da, Dündar olsa da bizim için farkı yok. Sonunda zaten her kim aday olursa olsun inanın ki AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti logosu sayesinde kazanacak.

Amma velakin, enteresan bilgilerde gelmiyor değil hani. Başkan adayı Köse olursa var ya işler arap saçı halt etmiş olacakmış. İşler öyle karışacak mışki?. Dündar'ın yeni rotası  çok enteresan ve acayipmiş. Eğer o iddialar doğrulanırsa var ya?. İşte o noktada Çarşamba' da bu seçimler daha da enteresan olacak. Ama sanırım AK Parti verdiği kararı ile rahat bir nefes alacaktır. Çünkü yanılmamak onları biraz daha mutlu edecektir. İş ciddi, ithamlar ciddi. Hele ithamların Başkan Dündar'ın yanı başında ki isimlerden bize yansımaya başlaması daha da vahim.

Ve ben bu konuyu daha iyi anlatabilmek için şöyle dile getirmek istiyorum. "Batan gemiyi önce fareler terk edermiş. Ama üzülerek belirteyim görülüyor ki AK Partiyi ve Başkan Dündar'ın etrafını FARELER değil affedersiniz ama GEMELER sarmış ve onlar çoktaaan gemiyi terk etmeye hazırlar. Gördüğüm manzara da gelinen noktada siyasetin vefası, dostluğu ve adamlığı hiç yokmuş.

Rahmetli babamdan sonra Dündar ile bunu bir kere daha yaşamak aslında bana zulüm gibi geldi. Rahmetli de siyasete dost sandıkları tarafından ihanete uğrayarak maddi ve siyasi hayatını kaybetmişti.  Ancak bunu ben değil aslında başkan Dündar çok iyi düşünmeli. Nerede, kime hata yaptım diyerek. Ama yine de her şey bitmiş değil. Rıhtıma az kalsa da bu işi yeniden başlatabilmenin yolları var ki o da sanırım aramaya başladı. Görünen o ki Dündar'lı gemi ya batacak ya da rıhtıma kadar gelecek ve ağır hasarlı da olsa gemisini kurtarabilecektir. Hep birlikte kaptanın becerisini göreceğiz. Ama kurtaramazsa Köse'nin deyimi ile bu gemiyi zaten ehline teslim etmek zorunda kalacak. Ama ağır hasarlı ama sağlam veya batmış bir halde. Hepsini önümüzde ki kısacık süreçte yaşayıp göreceğiz.

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi