Elmalı Mozaik, Rektörleri Büyüledi

Elmalı Mozaik, Rektörleri Büyüledi
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Metin Alkan ile birlikte Amasya’nın Yavru köyü yakınlarında bin 800 yıllık elmalı mozaik bulunduğu kazı alanında incelemelerde bulundular.

Orbay ile Alkan, Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, Hitit Üniversitesi’nden kazı sorumlusu Dr. Esra Keskin ve Amasya Müze Müdürü Celal Özdemir’den kazı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

 

Bulunan mozaiğin en heyecan verici yanının tarihin farklı dönemlerine tanıklık etmiş bölgenin derin tarihi zenginliğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alkan, “Bölgemizde böyle bir çalışma yapılmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Daha kazı yapılacak pek çok bölge bulunuyor. Üniversitemiz öğretim elemanlarının bu çalışmada yer alması da ayrıca sahip olunan bilgi birikiminin paylaşılması ve bölgemize aktarılması açısından çok önemli” dedi.

 

Her fırsatta Amasya’nın tarihin tüm dönemlerine tanıklık ettiğini söylediklerini vurgulayan Prof. Dr. Orbay da, “Belki de bunun en güzel ispatlarından birinin olduğu bir mekanda, bir kazı alanında olmak ve ortaya çıkan bu göz kamaştırıcı eserleri gün yüzüne çıkarmak oldukça önemli. Eserleri ortaya çıkarmak kadar, korumak ve insanlığın beğenisine sunmakta bir o kadar önemli olsa gerek. Tanıtım ve markalaşma noktasında önemli adımlar atıldığı bilinen bir gerçek. Bu noktada, Sayın Rektör Prof. Dr. R. Metin Alkan ve çalışma arkadaşlarına Amasya’ya göstermiş oldukları bu yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İncelemeye, Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner ile Üniversite Genel Sekreteri Hasan Özyurt de katıldı.
untitled-1.20130709155949.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel