Ellere varda bize yok mu?

Ellere varda bize yok mu?
Çarşamba Belediyesi tarafından Çarşamba Belediye Binası önünde bulunan kaldırımda yenileme çalışması başlatması vatandaşlardan tepki çekti

 

Çarşamba Belediyesi tarafından Çarşamba Belediye binasının önünde bulunan engelli araç parkının yanında bulunan kaldırımlar sökülerek yenileniyor. Belediyenin yaptığı çalışmayı gören vatandaşlar ise yapılan çalışmaya tepki göstererek “var olan kaldırım neden yenileniyor anlamadık. Burayı yenileyeceklerine 10 yıldır dokunulmayan kaldırımlar var onlara el atsınlar” seklinde oldu.

Daha önceden gazetemizde yaptığımız haberlerde de sıkça dile getirdiğimiz Yunus Emre Caddesinin Sarıcalı Mezarlığının olduğu bölümdeki kaldırımlar kullanılamayacak halde. İddiaya göre 10 yılı aşkın süredir dokunulmayan kaldırımlar, özellikle bölgede bulunan okullarda okuyan öğrencilere yağmurlu havalarda zorluk çıkarıyordu. Öğrenciler göle dönmüş kaldırımlarda bileklerine kadar ıslak şekilde okullarına gitmek zorunda kalıyordu.

Çarşamba’da kaldırımların düzensizliği büyük oranda dert olmuş durumda, her iş yerinin kendi iş yeri modeline göre dükkânın önündeki kaldırımları değiştirmesinden kaynaklı, kaldırımlar inişli çıkışlı bir hal almış, özellikle engelliler ve çocuk arabası ile gezenler bu konudan şikayetçi olamaya başlamıştı.

Avrupa Birliği Standartları gereği özellikle şehircilik anlamında bulunan kriterler arasında yer alan kaldırım modelleri ve yükseklikler bu konuda titizlikle belirlenmiş durumda. Tretuvar yüksekliklerin maksimum 15cm, Kaldırımların Genişliği kullanma yoğunluğu ile yol sınıfına ve grubuna göre boyutlandırılmalıdır. Özürlüler dahil tüm yayaların rahatça hareket edebilmeleri için yaya kaldırımı genişliği net olarak en az 150 cm olmalıdır. Bu genişlik aynı zamanda,  iki tekerlekli sandalye kullanıcısının yan yana geçebilmesi için gerekli olan minimum genişliktir. Yaya kaldırımı yüzeyi kaymaz nitelikte, kaldırım döşemeleri bitişik ve boşluksuz olmalıdır.

Haber-Foto: Serkan Karahan

ellere-varda-bize-yok-mu-(2).jpg

ellere-varda-bize-yok-mu-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber