“ELELE PROJESİ” TANITILDI

“ELELE PROJESİ” TANITILDI
-Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen “Elele Projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı.


Samsun Amisos Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdür Murat Yıldırım, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, "İlimizdeki engelliler çok azimle çalışıyor. Bakanlığa konuyla ilgili ilgili çok proje sunduk. Bu etkinliklerin amaçları farkındalığı arttırmaktır. Samsundaki engelliler dernekleri çok aktif. Birbirlerini takip ediyorlar. Biz şu ana kadar Samsun'da engelli veri tabanına 143 bin civarında engellimizi kayıt ettik. 9 bin açık var ve bunlarla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor.Sistemimizi Türkiye'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla yayamaya çalışıyoruz. Ben, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım, "Bakanlığımız yeni kurulmuş bir bakanlıktır. Engelli, yaşlı ve yoksullara hizmetler vererek projeler üretmeye çalışan bir bakanlığız. Engelliler alanında çalışmak için özel düzenlemeler gerekiyor. Bu düzenlemeler olmazsa engellilerimiz hak ve hukukunu almış olmuyor. Bu konularla ilgili çalışmalara başlandı. Projeler üretiliyor. Kanunlar ve yasalarla engellilerimizin en önemli sorunu olarak sosyal sorunları ve ulaşılabilirlik geliyor. Bizler hizmet veren kurumlarız. Ben bu projemize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Umarım daha da başarılı oluruz" diye konuştu.
Proje'nin süresinin 10 ay olduğunu belirten Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, "Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum illerinde farklı özür gruplarına yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, tüm kamu kurumlarını ve yerel yönetimleri bir araya getirerek, konu hakkında bilgi vereceğiz. Proje kapsamında 4 ilden 80 temsilcinin proje kapsamındaki eğitimlerden yararlanması bekleniyor. Toplantılarımıza 23 Temmuz'da Amasya, 25 Temmuz'da Tokat ve 30 Temmuz'da ise Çorum'da devam edilecektir." şeklinde konuştu.
untitled-2.20130717121504.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel