Elektrikte kriz kapıda!

Elektrikte kriz kapıda!
Kavurucu sıcaklar geldi, klimalar geçen yılki gibi sorun olacakBu yıl kışın sert geçmesi nedeniyle barajların suyla dolacağı beklentisi boşa çıktı. Barajlardaki su seviyesi halen uzun yıllar ortalamasının yüzde 16.3, geçen yılın ise yüzde 2.4 altında. HES

 

Bu sene yağışların fazla olduğu ve barajların su dolacağı beklentisine karşılık, elektrik üreten barajlara, beklenenin altında, uzun yıllar ortalamasından yüzde 16.3 daha az su geldiği belirlendi. Eski TEDAŞ Genel Müdürü Osman Nuri Doğan, Keban'a da öngörülen miktarda su gelmediğini belirterek, "Keban Barajı' bugünlerde olması gereken işletme seviyesinin 3-4 metre altında kaldı" dedi. Uzmanlar, kar yağmasına rağmen hızla eritecek yağmurlar yağmadığı için kârın yavaş eriyerek buharlaştığını belirtiyor.

 

30 EYLÜL'E KADAR ZAM YOK

TETAŞ, 1 Temmuz-30 Eylül'ü kapsayan 3 aylık dönemde toptan elektrik fiyatlarına zam yapmayacak. TETAŞ, bu konuyla ilgili yazısını, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) gönderdi. Toptanda fiyatların sabit kalmasına bağlı olarak elektriğe zam yapılmaması kesinlik kazandı. EPDK kaynakları, TETAŞ'ın ilgili yazısının ulaştığını belirterek, "Gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir