El-Mevasi'den cesetler bırakarak çekildi

El-Mevasi'den cesetler bırakarak çekildi
İsrail daha önce "güvenli" olduğunu iddia ettiği El-Mevasi'den ardında cesetler bırakarak çekildi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta ve güney kesimlerine düzenlediği saldırılarda 60'tan fazla Filistinli öldürüldü. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu, dün geceden bu yana Gazze'nin orta ve güney kesimlerine saldırılarını sürdürdü. İsrail ordusunun, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kenti ile Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarında en az 34 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze kentine bağlı Zeytun Mahallesi'ne düzenlenen hava saldırılarında bazı binaların yıkılması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Enkaz altında onlarca kişinin bulunduğu belirtilirken, arama kurtarma ekipleri ile ambulanslar, yoğun saldırılar ve İsrail'in engellemeleri nedeniyle bölgeye ulaşamadı. Gazze kentinin Tel el-Heva, Şucaiyye ve Es-Sabra mahallerinde de yoğun topçu atışları sürdü.

Gazze'nin güneyi de bombalanmaya devam ediyor

Öte yandan İsrail ordusu, yaklaşık 1,4 milyon kişinin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah kentine hava saldırılarına devam etti. Refah'ın doğu kesimindeki Cenine Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi öldürüldü, bazı kişiler de yaralandı. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un El-Mevasi bölgesine giren İsrail ordusunun, yerinden edilen Filistinlilere tankla düzenlediği saldırılarda 26 kişi öldürüldü.

İsrail El-Mevasi'nin "güvenli" olduğunu iddia etmişti

İsrail güçleri, Mevasi bölgesi ile kuzeydoğusundaki El-Karara Limanı çevresinden 10 saat süren saldırılarının ardından çekildi. İsrail ordusunun çekilmesinin ardından yollarda, tarım arazilerinde çok sayıda Filistinlinin cesetlerinin olduğu görüldü. Söz konusu Filistinlilerin ateşli silahlarla vurularak öldürüldükleri anlaşılırken, bölgedeki yollar, evler ve altyapıda oluşan büyük yıkım da dikkati çekti. Çok sayıda yerinden edilmiş Filistinlinin çadırının olduğu Mevasi bölgesi, İsrail'in daha önce "güvenli" olduğunu iddia ettiği yerler arasında bulunuyordu. İsrail ordusu, Gazze kenti ile Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerindeki Filistinlilerin bu bölgeye gitmesini istemişti.

İki bölgeye ayrılmış olan Mevasi'nin Han Yunus'taki kısmı kentin en güneybatısında yer alıyor ve Deyr el-Belah kenti yakınlarına kadar uzanıyor. Bölgenin genellikle tarım arazileri ve kum tepelerinden oluşan Refah'a bağlı kısmı ise kentin en kuzeybatısında kalıyor. Mevasi'de yaklaşık 9 bin Filistinlinin bulunduğu ve bunlardan 2 bininin bölgenin Refah'ta kalan kısmında yaşadığı tahmin ediliyor.

Gazze'de can kaybı 29 bin 313'e yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 138 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Son saldırılarda 118 kişinin yaşamını yitirdiği ve bölgedeki can kaybının 29 bin 313'e çıktığı bildirilen açıklamada, İsrail güçlerinin 163 Filistinliyi daha yaraladığı ve toplam yaralı sayısının 69 bin 333'e ulaştığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığının açıklamasında halen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'nda bir Filistinliyi öldürdü

Öte yandan İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin Mülteci Kampı'nda bir Filistinliyi öldürdü, 2 Filistinliyi yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 yaşındaki Arif Mervan Arif Ali'nin Cenin Mülteci Kampı'nda İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da hayatını kaybeden Ali ile 2 yaralının Cenin Devlet Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi. Öte yandan yerel kaynaklar, gece boyu süren insansız hava araçları (İHA) destekli saldırılarının ardından İsrail güçlerinin sabah saatlerinde kamptan çekildiğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dünya