Ekrem Erdem'den “2015’te çifte seçim” iddialarına cevap

Ekrem Erdemden “2015’te çifte seçim” iddialarına cevap
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, genel seçimlerle birlikte Anayasa değişikliği için referandum oylamasının birlikte yapılmasına ilişkin bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Ekrem Erdem, 2015 yılının Haziran ayında genel seçimlerle birlikte başkanlık sistemi için Anayasa değişikliği referandum oylamasının birlikte yapılacağına ilişkin herhangi bir çalışma yapılmadığını açıklarken, genel seçimlerin süresinde yapılacağını söyledi.

Erdem, “Gazetelerde yer alan haberlere göre genel seçimlerde başkanlık sistemine geçilmesi konusunda anayasa değişikliği referandumu oylamasının da birlikte yapılacağına ilişkin çalışmalar olduğu yer alıyor. Böyle bir çalışma var mı?” sorusu üzerine, parti içinde buna yönelik herhangi bir çalışma olmadığını belirtti. Erdem,“Bu duyum yanlış, çünkü AK Parti’nin en önemli özelliklerinden daha doğrusu en çok değer verdiği konulardan bir tanesi istikrardır. İstikrarın temel argümanlarından biriside seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Dikkat ederseniz 12 yılda hep seçimler zamanında yapıldı. Nitekim yerel yönetim seçimler öncesinde bir takım senaryolar yazıldı. Yani bizim dışımızda bir takım senaryolar yazıldı. İşte cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yerel yönetim seçimlerinin birleştirilebilir, bu seçim bir arada yapılabilir dendi. Bunun hepsinin boş olduğu ortaya gözüktü. Aynı şekilde 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde yine süresi içinde yapılacaktır bununla ilgili bir çalışmada yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir