Ekmelettin İhsanoğlu Çarşamba'da...

Ekmelettin İhsanoğlu Çarşambada...
10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, geldiği Samsun'da önce ilde esnaf ziyareti yapıp vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Çarşamba'ya geldi. Zübeyde hanım meydanında halka hitap etti.

Cumhurbaşkanlığı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, dün havayolu ise Samsun Çarşamba Havaalanı'na geldi. MHP, DSP ve CHP'liler tarafından karşılanan İhsanoğlu, daha sonra otobüsle Samsun Büyükşehir Belediye Binası yanına gelip burada Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Mecidiye Çarşısı'nda esnaf ziyaretlerinden bulundu.

Samsun merkezde bir süre ziyaretlerde bulunan Ekmelettin İhsanoğlu daha sonra Karayolu ile Çarşamba'ya geldi. Çarşamba girişinde davul zurna eşliğinde MHP, DSP ve CHP'liler tarafından karşılanan İhsanoğlu Sungurlu Caddesinde otobüsten inerek yaya Zübeyde hanım Meydanına kadar halkı selamlayarak ve tokalaşarak geldi.

 

Zübeyde hanım Meydanında otobüsten halka hitap eden İhsanoğlu, "Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 30 güne sıkıştırılmış bir seçim kampanyası. 30 gün de 81 vilayette kampanya düzenleyecek ve seçileceksiniz. Bir taraftan devletin bütün imkanlarını kullanacaksınız, Başbakanlık imkanları, binlerce insanın beraberinde binlerce insanı taşıyarak kampanya yapılıyor. Diğer yanda 30 günde 81 vilayete ulaşacaksınız. Bu nasıl bir kampanya. Bunun üzerine bizlerse sizlerden gelen bin liradan 9 bin liraya kadar gönderilen yardımlarla kampanya yürütmeye çalışıyoruz. Biz yine de bu şekilde çok mutluyuz sizlerle çok sağ olsun, var olun" dedi. 

Yol yapmak, hastane yapmak bizlerin yani Cumhurbaşkanlarının görevi değil onları Başbakanlar yapar, hükümetler yapar. O görevler onlarındır. Biz buraya Türkiye'nin geleceği, selameti için geliyoruz. Türkiye kavga mı etmek, huzur mu, zıtlaşmak mı, sen şu sun busun mu istiyor. Sürekli şiddet söylemi içinde Türkiye. Biz huzur için geliyoruz, biz Türkiye'de sevgi ekmek, saygı ekmek için, birlik için geldik. Biz kavga istemiyoruz huzur istiyoruz. Yurt dışında itibar istiyoruz. Biz ekmek için geliyoruz ve biz bu ekmeğimizi paylaşacağız, huzuru paylaşacağız bunun için ekmek için geliyoruz. Pazar günü ananızın helal sütü gibi oylarınızı kullanacaksınız. İnanıyoruz ki ülkeyi bölmek istemiyoruz birlik istiyoruz ve sizden yardım ve destek istiyoruz" dedi.

Ekmelettin İhsanoğlu konuşması sonrasında yeni köprü üzerinden geçerek Terme Caddesinden Ordu Ünye ve Fatsa İlçelerinde Halka Hitap Etmek Üzere Çarşambadan Ayrıldı. İhsanoğlu'na Çarşamba'da CHP Milletvekilli Prof. Dr. Haluk Koç, MHP Milletvekili Prof. Dr. Cemalettin Şimşek, CHP ve MHP İl ve İlçe Başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş ve Partililer eşlik etti.

HABER- FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri Oğuzhan Şeker- Kenan GÜN

dk.jpg

gbo.jpg

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber