Ekmek katkısız oluyor

Ekmek katkısız oluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmeğin sağlıklı hale gelmesi için çalışmalar yaptıklarını bildirerek, “Yeni düzenlemelerle ekmekte sadece buğday unu, su, maya ve çok az miktarda tuz kullanılacak” dedi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, IBATECH Ankara 6. Uluslar arası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışına katıldı. 400 firmanın katılımıyla ATO Congresium’da gerçekleştirilen fuarın açılış konuşmasını yapan Bakan Eker, tohum ve ekmeğin önemine değindi. Türkiye’de yerli tohum üretimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda ‘Tohum Gen Bankası’ kurduklarını hatırlatan Eker, Türkiye’nin tohum üretiminde ihracat yapan bir ülkeye dönüştüğüne ve 100 milyon liranın üzerinde tohum ihracının olduğunu söyledi. Türkiye’nin buğday ihtiyacının 17,5-18 milyon ton olduğunu da ifade eden Eker, “Biz ihtiyacımızın üzerinde buğday üretiyoruz. Dünyanın en büyük un ihracatçı ülkesiyiz. Buğdayın anavatanıyız” diye konuştu.

Ekmeğin öneminden bahseden Eker, günde 95 ila 100 milyon arası ekmek üretildiğini belirterek, bunun 6 milyonunun çöpe gittiğini dile getirdi. 17 Ocak 2013 tarihinde Başbakan Erdoğan ile ‘Ekmeğini İsraf Etme’ adlı kampanya başlattıklarını hatırlatan Bakan Eker, ekmek israfını asgari miktara indirmek için çalışacaklarını bildirdi. Öte yandan ekmeğin israf edilememesi amacıyla yapılan çalışmaları anlatan Bakan eker, bayat ekmekten yapılan tatlı ve yemeklerin israfı önleyeceğine dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak ekmeği sağlıklı hale getirmek için mücadele ettiklerine vurgu yapan Eker, “Artık tam buğday ekmeğine geçmeliyiz. Ekmekte tuz oranını azalttık. Katkı payını azalttık. Avuç avuç şeker yiyoruz. Beyaz ekmek yemekle avuç avuç şeker yemek aynı şey” ifadesini kullandı.

EKMEKTE YENİ DÜZENLEME

Konuşmasının ardından fuarın açılışını gerçekleştiren Bakan eker, stantları gezerek, firmaların geliştirdikleri makineleri inceledi. Simit yapan bir makinenin önünde duran Eker, gazetecilere simit ikram etti. Bir gazetecinin “Çok kilo vermişsiniz” sözü üzerine Eker, 3 yıldır bunun için mücadele ettiğini belirterek, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği yediğini kaydetti. Tam buğday ekmeği kampanyasını Bakanlıkta da başlattıklarını söyleyen Eker, yeni düzenlemelerle ekmekte sadece buğday unu, su, maya ve çok az miktarda tuz kullanılacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel