Ekmek israfını önleme kampanyası: Başbakan Erdoğan:

Ekmek israfını önleme kampanyası: Başbakan Erdoğan:
Türkiye'de yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor İsraf edilen ekmeğin ekonomik karşılığı olan 1,5 milyar lira ile 162 bin asgari ücretliye maaş ödenebilir ekmeği bölerken bir defa değil, bin defa düşünmeliyiz.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yılda 550 bin ton ekmeğin israf edildiğine işaret ederek, bu israfın ekonomik karşılığı olan 1,5 milyar lira ile 162 bin asgari ücretliye maaş ödenebileceğini söyledi. 

Başbakan Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' açılış toplantısına katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, dünyada yılda 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiğini hatırlatarak, bu israfın ekonomik değerinin 1 trilyon dolar olduğunu söyledi. Bir yandan yılda 10 milyon kişi açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı ölürken, diğer tarafta 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiğine işaret eden Erdoğan, "Her yıl israf edilen gıdanın 4'te 1'i aç insanlara ulaştırılabilse bu ölümler yaşanmayacak" diye konuştu.
Türkiye'de günde bin 500 ton, yılda ise 550 bin ton ekmeğin israf edildiğini ifade eden Erdoğan, bir yılda israf edilen ekmeğin ekonomik karşılığı olan 1,5 milyar lira ile 162 bin asgari ücretliye maaş ödenebileceğini, 500 okul yapılabileceğini ifade etti. Erdoğan, "Ekmek israfı daha fazla büyümeden önlenmelidir. Ekmeği alırken, bölerken bir defa değil, bin defa düşünmek zorundayız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir