EKMEĞE ZAM KAPIDA!

EKMEĞE ZAM KAPIDA!
Samsun’da ekmeğe zammın yeniden gündeme gelmesiyle birlikte Çarşamba ilçesi’nde de ekmek fiyatlarında yakın zamanda artış yaşanacağı öğrenildi.

Samsun’da ekmek fiyatlarına zam yapılacağının gündeme gelmesinin ardından Çarşamba ilçesinde de ekmek fiyatlarında artışın yaşanacağı öğrenildi. 9 Haziran 2019 tarihinde alınan kararla 1,25 TL’den satılan 200 gram ekmek fiyatının 1,5 TL olacağı öğrenildi.

Başkan Akkaya, “Diğer illere bakılsın”
Zam iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya, “Uzun süredir ekmek fiyatlarına Çarşamba ilçesinde zam yapılmıyor. Giresun’a, Ordu’ya, Trabzon’a ve Rize’ye bakın. Burada ekmek 6 aydır 1,75- 2.00 TL’den satılıyor. Yakın zamanda Samsun’da ekmek fiyatı 1,50 TL olacak. Çarşamba’da da ekmek fiyatları bu fiyattan açıklanacak.” Dedi.

Vatandaşlar Zam Konusunda İkiye Bölündü
Samsun'da yapılması planlanan ekmek zammının, vatandaşlar arasında uzun zamandır zam yapılmadığı için cüzi miktarda zam yapılabilmesi gerektiğini düşünenler ve pandemi sürecinin zaten insanları çok etkilediği şu an da böyle bir zamma gerek olmadığını savunanlar olarak böldüğü görülüyor.

Şuan ki  fiyat bile fazla
Ekmek fiyatlarının da her yerde ayrı fiyat olmasına da tepki gösteren vatandaşlar böyle olmaması gerektiğini her yerde tek tip fiyat olması gerektiğini dile getirdiler. Ayrıca işsizlik yaşandığı bu süreçte bir zammında yapılmaması gerektiğini söylediler.

"Sadece tek taraflı bakılmasın"
Ekmeğe yapılacak zammın ister istemez olacağını savunan  taraf ise enflasyonun yükselmesi ve başka alanlar da yapılan zamların illaki ekmeğe de zammı getirecek olduğunu söyledi. Tüketici olarakta ham maddesinin kullanımı noktasında düşünülmesini öngören vatandaşlar bir çok maliyetinin olduğunu savunarak ekmeğe zam gerektiğini olaya tek taraflı bakılmasının doğru olmadığını üreticinin de zamma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

HABER: Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber