ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

EĞRİSİYLE DOĞRUSUYLA

EĞRİSİYLE DOĞRUSUYLA

16 Nisan referanduma az bir zaman kala propagandalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. AK Parti, MHP ve sayın Cumhurbaşkanımız hızlı ve tempolu bir çalışma içerisindeler Buradan hayırların fazla etkili bir çalışma yapmadığı görüşündeyim. Onlarında sonucu bildiklerine eminim. Kamuyu anketlerinin EVET’in önde olduğu aşikar. Hayırcı vatandaşlarımızın çoğunun hayır dediği için hayır diyeceklerini biliyoruz.

Bir gurup marjinaller ise ideolojik yada iktidara anti sempatiden hayır diyeceklerini biliyoruz. Hani bizde bir söz vardır "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar".

Salı günü yapılan Samsun mitinginin yanlışlıklarına değinmek istiyorum. Miting öncesi okulların bazı bölümlerinin tatil edilmesi, devlet kurumlarının işi askıya alması öğleye kadar mesai yapılıp sonrasının olmaması Salı günü samsun ve çevresinde bunlar yaşananlardır. Bu görüntü yanlış olanlardır. Sayın cumhurbaşkanımızı bizde seviyoruz ve destekliyoruz.

Mesela Salı günü ben gitmedim çünkü rızık teminim var idi işimi aksatmadım zamanım müsait olsaydı gidecektim ama yanlışlıklarında yapılması bana göre yanlıştır. Salı akşamı Samsun Ordu Trabzon karayolunun felç olduğunu biliyor musunuz?

Uzun araç konvoylarının oluştuğunu bilmiyorsunuz. Terme'ye giderken hasta ambulansın trafikte kaldığını hanginiz biliyorsunuz?.Bir işi yaparken eğrisiyle doğrusuyla plan proje yapılarak uygulanmalıdır. Şimdi diyeceksiniz miting her zaman olmuyor ki bizim ülkemizde seçim işleri 2 -3 ay sürüyor gelenler gidenler geçenlerde Sayın Soylu geldi caddeler sabah 9 da kesildi Çarşamba'nın iç trafiği 7 saat mahsur kaldı. Sıkıntılar çekildiğini  bilmiyorsunuzdur.

Her doğru her yerde söylenmese de biz söyleyelim de idarecilerimiz duysunlar. Geçenlerde de Kılıçdaroğlu Çarşamba’dan geçti. Bir geçti pir geçti. Çarşamba girişindeki pankarttaki Kılıçdaroğlu resminin kesilmesi de yanlış bir hareketti. İster sevin ister sevmeyin ama bu görüntüler bir Türkiye mozaiğidir. Herkes birbirine saygı duymak zorundadır. Ayrıca çevremde gözlemlediğim kadarıyla insanların inatlaşması birbirleriyle kavga edecek konuma gelmeleri birbirleriyle kalp kırma noktasına gelmeleridir. Bunlar yanlış olaylardır.
Yerel ulusal görsel basın referandumla ilgili aktarmalarını zaten yapıp insanları bilgilendirmektedir. Akıl gereği herkes görüşünü sandığa yansıtacaktır diyorum.

Salı günü Sayın Cumhurbaşkanımız Samsun’u sallamıştır. Yoğun bir kalabalık toplamıştır. Bu görüntü her seçimlerde böyle olmuştur. Samsun Cumhurbaşkanımızı bağrına basmıştır. Kasıtlı yapılan anketlerin de yanıltıcı olduğunu söylemek istiyorum. EVET’in açık önde olduğunu belirtmek isterim. Anketlerin masa başlında değil halk içinde yapıldığını hatırlatırım. Meslek gereği halkın içindeyim. Görüntünün evet yanında olduğunu söylemek zorundayız. Ayrıca Hayır cephesi taraflarının inandırıcılığını yitirdiğini kimsenin itibar göstermediğini söylemek zorundayım. Avrupa’nın tavrının ve terör örgütlerinin tavırlarının ana muhalefet partisinin aynı istikamette olması ülkede ve ülke dışındaki vatandaşlarımızın evet e yönelmesini söylemiştir. 16 Nisan’a az bir zaman kala Evet'in ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi