Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Eğitimin çivisi çıkınca...

Eğitimin çivisi çıkınca...

 

Son bir haftadan bu yana haber konusu noktasında İlçe sessizlik içindeydi.

Okulların açılması ile birlikte bir hareketlilik kazanan ilçemizde yine gündem kubar esrar, trafik kazası, okulların açılması ile birlikte İlköğretim haftası kutlamaları, fuhuş çetesi operasyonu, açılışlar falan filan.Bütün bu yaşananların altında yatana bakarsanız hepsinde eğitim eksikliğini göreceksiniz.

Trafik kazalarına iyi bakın mutlaka dikkatsizlik ve ehliyet alırken sınav sorularına yatkın alanlarda çalışma konularından çok iyi olan ehliyet alacak kişilerin kazalarda bilinçsizce araç kullanmasından kaynaklandığını göreceksiniz.

Ya da eğitim alırken kötü, iyi, çirkin sözlerinin anlam ve manasını tam anlamamalarından kaynaklanıyor. Veya fuhuş operasyonuna bakın, dönüp kubar esrar operasyonlarına bakın. Yapanların çoğunluğu arka fonunda bu işe girişenlerin gelir durumu çok kötü olan ve kısa zamanda zengin olma hayali bulunan insanlardan çıkış yaptığını göreceksiniz. Ve sonuç olarak bu ülkede her ne kötülük yaşanıyorsa inanın ki EĞİTİM ZAAFİYETİNDEN kaynaklanıyor.

Eğitimin adeta çivisini çıkarttılar. Sınavlar yap boz alanı gibi oldu. Dersler hakeza aynı. Öğretmenler öğrencilerin esiri haline getirildi, okullarda eğitim öğrencinin kafasına, düşüncesine, özgürlük anlayışına bırakıldı. Bir öğrenci okumak istemiyorsa okulda her melaneti yapıyor ama öğretmen ve idarecinin gıkı çıkmıyor çıkarttırmıyorlar. Çünkü aileler çocuklarımıza dayak atın diye getirmedik diyerek tepkiyi gösteriyorlar. Öğretmenler de suskun sessiz. Suç işlense de kanunlar çerçevesinde varsa, oluşursa cezasını alıyor.

İşte bu nokta da kanun aylarca yapılan takipler akabinde delil elde edildikten sonra ön plana çıkıyor. Kanunlarda da zatı muhterem çoğu insanlar bir şekilde kurtuluyor. Kanun uygulayıcıları da, polis, jandarma da u nedenle ne yaparsa yapsınlar bir noktadan itibaren elleri kolları bağlı kalıyor.

Kısacası eğitim sil baştan tamamen ve kesin bir şekilde düzenlenmeli ve geleceğin nesillerini adam gibi yetiştirmeliyiz. Orası burası oynayan, eğitim almadan çok kısa sürede mezun olup zengin olma hayali kurarak kanunsuz tüm piş işlere giren ve çoğu da girdiğini dahi anlamayan milyonlarca insana sahibiz. Ne mutlu bize ki DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK diye diye her şeyi berbat etmeye devam ediyoruz. Yani mesele belli.

Önce insanı eğiti ki demokrasin, özgürlüğün ve eşitliğin tam anlamı ile bir manaya kavuşsun. Kağıt üzerinde düzelttiğiniz demokrasi demokrasi olmaz. Olsa olsa günü kurtarmak olur ama gelecek nesilleri de batırmak olacaktır. SÖZÜN ÖZÜ: Eğitimin çivisi çıkınca, suç oranı artmaya, kanunsuz işler artmaya ve dolayısı ile pislikler de artmaya başladı.

Siz siz olun güçlü bir devlet olmak ve güçlü bir gelecek istiyorsanız; EĞİTİMİN ÇİVİSİNİ YERİNE ÇAKIN...

Mutlu ve (sğ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi