Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Eğitimde MART KARI mı yağacak, BAŞARI MI OLACAK GÖRECEĞİZ

Eğitimde MART KARI mı yağacak, BAŞARI MI OLACAK GÖRECEĞİZ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, gelmeden ortalığı velveleye vermişlerdi. Geldikten sonra herkes eski Valiler gibi olacağını beklerken, o makam koltuğuna oturmaktan çok, İlçe ilçe gezerek incelemelerini sürdürüyor.

En dikkat çekeni ise, Milli Eğitim İl Müdürlüğünün projelerine verdiği desteği.

Hatırlarsanız eğitim yılı başında eğitim camiası ayağa kalkmıştı. Hikmeti sorulmaz ama, konu hakkında günlerce ne İl Müdürü ne bir Allahın kulu çıkıp bir kelime etme zahmetine girmedi.

Ama Vali Şahin Samsun'un bir gün bir ucunda diğer gün başka ucunda gezip duruyor. Yani bir bakıyorsunuz Bafra' da bir Çarşamba'da, Bir Vezirköprü de, bir Ayvacık' ta...

Mevlana gibi...

Dün yine Çarşamba'da idi.  Salıpazarı, Ayvacık ve Çarşamba Okul Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısına katıldı. Katıldığı toplantının ana nedeni yeni proje olan  "ADIM ADIM BAŞARI"

Vali Şahin den önce beyefendi ve kültürlü, bilgili beyefendi duruşu ile gördüğüm İl Müdürü Aytekin Girgin kürsüye çıktı ve dedi ki; "Fatih projesini bile birileri bahanelerle desteklemedi. Biz çalışmalı ve eğitim seviyesini yükseltmeliyiz. Bir yönetici aynı yerde 4 yıl kalmamalı aksi takdirde verimi düşer çünkü alışkanlık yapar, yapacak yeni projeleri kalmaz. Bize heyecanı olmayan değil, proje üreten ve başarıyı getirecek kadrolar, çalışacak isimler kadrolarda olmalıdır" dedi.

Eee hadi bakalım heyecanlı kadroları hep birlikte göreceğiz. Kimseye ön yargılı değilim. Başarı kişilere endeksli elbette ki değil. Biz tepkileri kişilere değil, görevden alınma şekillerine, tezgahlarına göstermiştik ve göstermeye devam edeceğiz.

Her neyse; Sonra Vali İbrahim Şahin çıktı ve adım adım Başarı projesini desteklediğini belirterek o da dedi ki: "Bir yönetici bir görev yerinde 4 yıldan çok kalmamalı. Yönetici yeni heyecanlar bulmalı. Ülkeler gelişmişlikleri, ithalatları ile anılır. Son yıllarda ülkeler yazılımlarla büyümektedirler. Bizler neden gelişmiş ülkeler gibi olmayalım" dedikten sonra şu cümlesi dikkat çekti.

Vali Şahin, "Samsun diğer iller arasında hiçte iyi olmayan sıralarda  yani 30'larda. Oysa ki Samsun ilk 10 veya 15'lerde olmalıydı. Biz hedefi 10 arasına koyduk. Bunun için oturarak değil, çalışarak sağlamalıyız. Bizlerde üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Eh şükür.

İl Milli Eğitim Müdürü Girgin o gerginliklerin yaşandığı gün çıkıp deseydi ki: Tüm Müdürlerimizin yerini  yeni heyecanlar ve başarı olması için yer değiştireceğiz dese idi  bu kadar yaygara çıkmazdı sanırım. Eğitim camiası açıklama ve dürüstlükle yapılanları alenen herkese açıklasa idi bu kadar yaygara çıkmazdı.

Peki soruyorum Sayın Aytekin Girgin'ne...

Gelecek yıl ilk 10 hadi geçtim 15 arasında Samsun giremediği takdirde istifa edecek misiniz?

Veli nimet olarak Samsun' a gelen İbrahim Şahin gibi bir Valiye sırtınızı dayadınız.  Hadi bakalım başarı gelmesin de o vakit bahaneniz ne olacak merakla bekliyorum.

Evet bende tepki verirken gönderilen Müdürlere aşık olmam nedeni ile tepki göstermemiştim. Başarı gelecekse, görevden aldığınız- alacağınız müdürlere bir teşekkürü bile çok gören bir zihniyetle başarıyı elde etmeniz KAĞIZMAN'dan yaz ayında kar getirmeye benzer beyler...

Siz bakalım kış ayında kar getirecek misiniz yoksa 'MİLLETİN GELECEĞİ ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE MART KARI MI YAĞDIRACAKSINIZ'.

Sabırla bekliyorum...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi