Eğitim Uygulama hizmete girecek

Eğitim Uygulama hizmete girecek
Samsun’un ilçelerinde ilk eğitim uygulama okulu Çarşamba’da açılıyor. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda hizmet verecek Eğitim Uygulama okulu ikinci dönemden itibaren öğrenci almaya başlayacak.

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Göz Çarşamba’da ikinci dönem ile birlikte hizmete girecek Eğitim Uygulama okulu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Göz yaptığı açıklamalarda uygulamaya konulan yeni eğitim alanı ile ilgili, “biz bize bu konuda gelen talepleri değerlendirerek böyle bir uygulamaya geçme kararı aldık” dedi.

Göz Çarşamba’da eğitim uygulama okulana neden ihtiyaç olduğununa dair yaptığı açıklamalarda, “2012-2013 eğitim öğretim yılının başından itibaren Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Rehberlik Araştırma Merkezi’nin bize vermiş olduğu sayılara istinaden ilçemizdeki engelli öğrencilerimizi araştırdık. Eğitim uygulama okulu ve iş eğitim okulu adı altında Çarşamba’da bir okula ihtiyaç olduğu tespitine vardık. Elimizdeki sayılara göre, Çarşambamız da orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli 305 tane öğrencimizin olduğunu ve ayrıca da zorunlu eğitim seviyesinde olan ilçe genelinde 199 tane öğrencimizin olduğunu tespit ettik. 15-21 yaş arası 134 tane öğrencimiz otistik olarak da 37 tane öğrencimiz var” dedi.

Samsun’un ilçelerinde ilk defa Çarşamba’da

Göz eğitim uygulama okulu konusunda yaptığı açıklamalarının devamında özellikle Çarşamba’nın çevresindeki ilçelere de hizmet üreten bir yapıya sahip olmasından kaynaklı hizmet alanının geniş olduğunu dile getirirken eğitim uygulama okulunun Samsun’un ilçeleri içerisinde Samsun merkezden sonra ilk defa Çarşamba’da açıldığını vurguladı. Göz, Bu konuda ilçede verilen eğitimin kalitesine vurgu yaptı.

Okulun açılabilmesi İlçe Milli Eğitim olarak çok büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Göz açıklamalarına, “Biz yönetmelik gereği ne yapılması gerekiyorsa, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptık ve sonuç olarak bu uğraşımız boşa çıkmadı. Uğraşlarımızın nihayetinde, Gazi Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif Ortaokulu'nda ikinci dönemden itibaren okulumuz eğitime başlayacak. İnşaallah ikinci dönemde çocuklarımızı kayıt etmeye, öğretmenlerimizi de görevlendirmeye başlayacağız. Böylece bu okulumuza da Çarşambamız kavuşmuş olacak” dedi.

‘Öğretmen kadromuz hazır’

Öğretmen kadrosu olarakda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını açıklayan Göz, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Sınıf öğretmenlerinin hizmet için eğitimle zihinsel engelliler öğretmni olabileceğini dile getirerek bu konuda kendilerinin de bir çalışma içinde olacaklarını ve öğretmen ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber