19 Mayıs 2012 Cumartesi
HATAYDAKİ ÇATIŞMADA BİNBAŞI, ÜSTEĞMEN VE TEĞMEN ŞEHİT OLDU
51 yıllık TSK yönetmeliğinde değişiklik
SGKya borcu olanlar yandı
Sınırda askeri hareketlilik
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim anketi şaşırttı
03 Ocak 2012 Salı 11:27

Eğitim anketi şaşırttı

Eğitim-Sen’in 7900 öğrenciyle yaptığı anketten ürkütücü sonuçlar çıktı

 

Türk Eğitim-Sen, "okullarda güvenlik sorunu ve çeteleşme" konusu ile ilgili anket çalışması yaptı. Ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11. sınıfında okuyan 780 öğrenci üzerinde gerçekleştirilen anket şaşırttı.
ÖĞRENCİLER TEHDİT EDİLİYOR
Ankete katılanların yüzde 55.9'unu erkek, yüzde 44.1'ini kız öğrenciler oluştururken, bu öğrencilerin yüzde 36'sı meslek lisesi, yüzde 32.8'i genel lise, yüzde 31.2'si Anadolu lisesinde eğitim görüyor. Anket sorularını cevaplayan öğrencilerin 13.3'ü "okulda ya da okul çevresinde fiziki bir saldırıya maruz kaldığını" belirtirken, yüzde 54.4'ü bunu "okul içindeki güç kullanmaya eğilimli öğrenci gruplarının", yüzde 30'u "okul çevresine gelen okul dışındaki öğrencilerin", yüzde 10'u "güç kullanmaya eğilimli sokak gruplaşmalarının", yüzde 5.6'sı da "kötü alışkanlıklar edinmiş grupların" gerçekleştirdiği görüşünü belirtti. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 16.4'ü okulda/okul çevresinde tehdit edildiğini kaydetti.
TEHDİT BOYUTUNDA GRUPLAŞMALAR
Anket sonuçlarını değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Okullarda öğrenciler arasında yaşanan şiddetin net olarak görüldüğü araştırma sonuçları, aynı zamanda okullarda güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalar ve tehdit boyutunda gruplaşmalar olduğunu da gözler önüne sermektedir. Okullarda alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olması, öğrenciler arasında yaşanan olayların önüne geçilememesi endişelerimizi artırmaktadır. Bunu engellemek için ivedilikle tedbir alınması gerekmektedir" diye konuştu.
Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ