“Egemenlik yolumuzu aydınlatacak”

“Egemenlik yolumuzu aydınlatacak”
CHP Parti Meclisi Üyesi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı yayınladı.

Ulusal egemenlik, 101 yıldır yolumuzu aydınlatıyor ve ilelebet aydınlatacak. Bugün, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nin karargâhı, millet iradesinin tecelligâhı Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıl dönümü.23 Nisan 1920; ulusumuzun emperyalizme karşı iradesini birleştirip tek çatı altında topladığı, çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı tarihtir. Milletimizin; egemenlik haklarını eline alışı, özgür iradesiyle tarihi ve kaderini yeniden yazışının 101. yıl dönümüdür.Ulusumuzun büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte bu hürriyet destanını yazan mücadele arkadaşlarına; bizlere bıraktığı bu büyük miras ve yaşattıkları gurur için şükran borçluyuz.Bu anlamlı günde bir kez daha bütün kararlılığımızla dünyaya haykırıyoruz:

                'Her şart ve koşulda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tecelli eden milli egemenliğe, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne ve Cumhuriyet Devrimimizin bütün değerlerine sahip çıkacağız! Ulusal egemenlik, 101 yıldır yolumuzu aydınlatıyor ve ilelebet aydınlatacak.'23 Nisan, egemenliğimiz gibi ulusumuzun yarınları olan çocuklarımızın da teminatıdır. Ve bizlere düşen görev, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı mutlu,huzurlu ve aydınlık yarınlarla buluşturmak, bunun için var gücümüzle çalışmaktır.Bu düşüncelerle; ulusumuzun tek lideri Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hayat bulmasını sağlayan atalarımızı şükran ve minnetle anıyor; ulusumuzun ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir