Efsane başkan Cemal Alişan" sesleri

Efsane başkan Cemal Alişan" sesleri
2019' da gerçekleştirilecek Yerel seçimler öncesi aday aday isimleri belli olurken Çarşamba' da eski yeni onlarca yeni isim gündeme düşmeye devam ediyor. Son aday adayı Cemal Alişan

Haber Expres Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker önce ki gün kaleme aldığı "2019 için Adam gibi Adam yönetici seçin!" başlıklı köşe yazısının akabinde Çarşamba'da enteresan ve bir o kadar da renkli isimler gündeme gelmeye başladı . Şeker'in köşe yazısı öncesinde ilçede AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Partiden güçlü ve bir o kadar da renkli isimlerin adaylık için yarışacağı konuşuluyor.

efsane-baskan-cemal-alisan-sesleri-(1).jpg

Gazetemiz de Şeker'in kaleme aldığı "2019 için Adam gibi Adam yönetici seçin!" başlıklı yazısında, "... İşte bu noktada hepsinin içinde ki güzellikler arasında kocaman bir köy gibi kalmış olan sözde 15 seneden beridir hizmette sınır tanımayan Çarşamba'nın aslında şehir olmaktan çok uzak sadece görüntü süslemesine tabi olduğunu bir kere daha şahit olduk." sözlerinin ardından şöyle devam etmişti.

Şeker, "...Oturduk Arhavi'li arkadaşlarla sohbet ederken Ordu'nun EDS'si ile Terme ve Çarşamba'nın araç trafiği yüzünden buraları hiç sevmediklerini belirttiler. Çarşamba'lı olmaktan değil ama böylesi berbat bir hizmet alma yönetiminden dolayı utandım. Bizde biliyoruz ve yıllardır diyoruz ki; Çarşamba Karadeniz'e yakışmıyor. Karadeniz'in kara yüzü Çarşamba- Terme ilçeleri... Hatta bu ilçe yöneticilerinin vatandaşına da sevgi ve saygısı yok." cümlelerinin ardından köşesinin sonunu da şu sözlerle tamamlamıştı.

Şeker, "Çarşamba halkı insanca yaşamayı hak etmiyor mu? Yapılan ve yapanlara teşekkürler ancak, insanca yaşamak, hayatı risksiz ve huzurlu yaşamak Çarşamba'lı vatandaşların da hakkı. Şimdi diyorum ki; Önümüzde yerel seçimler var. Bu acil yapılması kaçınılmaz olan hizmetleri yıllardır yapmayanları görme vakti. Şak şakçılığı bırakıp beynimizi çalıştıralım. İyi bakın ve iyi irdeleyin. Parti adı, aday adı dillendirmiyorum. Diyorum ki; Bu hizmetleri yapacak akıllı, vatandaşını seven, sayan, saygı gösteren, makam kapısı açık olan, sokakta sizinle oturup çay içen, sohbet edebilecek adam gibi sözüne, özüne güvenilir güveneceğiniz "Adam gibi Adam" diyeceğiniz kişileri kucaklayın. Bu isimleri kucaklayın ki; İnsan olduğumuzu hatırlayıp insanca yaşayın ve yaşayalım yaşatalım. 2019 Yerel seçimleri öncesi siz siz olun çok iyi düşünün ve adam gibi yöneticiler seçin. Adam gibi yönetilelim ve adam gibi hizmet alalım. Yıllarca insanca yaşayalım. İnsan başka ne ister ki!..". cümleleri ile yazısını bitirmişti. 

Bu yazının akabinde gazetemizi arayarak veya yorumlarla destekler ve aday görmek istedikleri isimleri bildiren okuyucularımız dikkat çekmeye başladı. Köşe yazıları ile haberlere yorum yapan bazı okuyucularımız, " Büyük siyasetçi tecrübeli Sayın Cemal Alişan adaylığını açıkladı. Bahsettiğiniz kriterler var kendisinde. Biz biliyorduk Çarşamba sahipsiz kalmaz diye" . Bir başka kısa yorumda ise, " Efsane Başkan Cemal Alişan sahalara iniyor MUŞ" şeklinde yorumlandığı gözlendi.

efsane-baskan-cemal-alisan-sesleri.jpg

Sosyal medyada ise Nevzat Akkaya'nın başlattığı "Çarşamba Belediye Başkanlığında kimi görmek istersiniz?" sorusunda ise destekte açık ara birinciliği elinde götüren İlçenin sevilen ve tanınan ailelerinden Taflan ailesinden Tarihçi- Yazar Adem Taflan'ın ismi her geçen gün daha da güçleniyor. 2019 Yerel seçimleri öncesi ortaya çıkacak aday adayları renkli ve bir o kadar da güçlü isimlerden olacağı dillendirilirken özellikle AK Parti' de aday adaylarında kıyasıya çekişme olacağı iddia ediliyor.

Ancak tüm bu gelişmeleri izleyen MHP, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Partililerde boş durmuyor. Her ne kadar ilçede muhalefet partileri karalayarak ilçe teşkilatları yok, çalışmıyor adayları yok şeklinde yıpratılmak istenilse de, AK Parti içinde ki iç çekişmeden kaynaklı gelecek günlerin çok sıkıntılı olacağı dillendiriliyor. Bu nedenle CHP de geçtiğimiz hafta güçlü isimlerden Altan Karabulut'un resmen aday adaylığını açıklayarak çalışmalara başlaması dikkatlerden kaçmadığı gibi AK Partililer tarafından da yakından takip ediliyor.

HABER- FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER- Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber