'Ebediyete hükmeden insanlar'

Ebediyete hükmeden insanlar
Çarşamba İlçesi’nde ‘’24 Kasım Öğretmenler Günü’’ münasebetiyle düzenlenen kutlama programı belediye meydanında Atatürk anıtına çelen k koyma ve ardından yeni Öğretmenevinde ki törenlerle tamamlandı.

24 Kasım Öğretmenler günü etkinliklerine İlçe Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak başladı. Çelenk koyma töreninin ardından tören Öğretmenevindeki etkinlikle devam etti.  Etkinliğe Çarşamba ilçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, Çarşamba Garnizon Komutanı  Askerlik Şube Başkanı Per. Üsteğmen İsmail  Yılmaz ve askeri erkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Tarım İlçe Müdürü Osman Akman, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen törenlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması iel başlandı ve ardından Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir bir konuşma yaptı. Özdemir, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu, içerisinde birçok anlamı barındırdığını vurgulayarak, ‘’ Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kadim, en ölümsüz, en kutsal mesleğidir. Bir aşkla bin çocuğa bölünebilmektir öğretmenlik. Öğretmen,  insana ayakları üzerinde durabilmeyi,  yaşamları boyunca kendileri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı sağlayan insandır. Her işi bilen, her şeyi yapan, bilgi deposu, ayaklı kütüphane olmak yerine bilginin kaynaklarını öğreten, yol gösteren, yönlendiren ve değerlendirme alışkanlığı yapabilendir öğretmen.’’ ifadelerini kullandı.

yildiz,-ogretmen,-ebediyete-hukmeden-insandir-(1).jpg

Konuşmanın ardından emekliye ayrılan öğretmenlere Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız tarafından 'Hizmet Şeref Belgeleri' takdim edildi. Tören esnasında Kaymakamımız Caner Yıldız, yaptığı kısa konuşmada,‘’ ’Öğretmen, ebediyete hükmeden insandır. Tesirinin nerede, ne zaman biteceğini asla bilemeyiz. İnsanlığın en kadim, en şerefli mesleğini yerine getiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimiz ve tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Değerli hocalarımızı kutluyorum. Bundan sonraki yaşamlarında da sağlık ve uzun ömürler diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

yildiz,-ogretmen,-ebediyete-hukmeden-insandir-(2).jpg

Emekli Öğretmenlere verilen Belge töreni sonrasında ilçede göreve yeni atanan Öğretmenlerin yemin törenine geçildi. Yemin töreni sonrasında ilçe de ki çeşitli turnuvalar ve etkinliklerde başarı elde eden Öğretmen ve okullara belgelerinin verilmesinin ardından etkinlik Müzik Öğretmenlerinin şarkı ve türküleri ile sona erdi.

 HABER-FOTO: Özlem İÇLEK         

yildiz,-ogretmen,-ebediyete-hukmeden-insandir-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber