Düzgün’den 12 Eylül açıklaması

Düzgün’den 12 Eylül açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, 1980 darbesinin 37. Yıl dönümüne ilişkin açıklamada bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, 12 Eylül 1980 darbesinin 37. Yıldönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzgün, “12 Eylül 1980 ihtilali (Darbesi) Türk Siyasi ve devletimiz adına son kara darbesi dediğimiz darbenin yıl dönümü... 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Emir Komuta zinciri içinde gerçekleştirilen bir DARBEDİR. 37 Yıl önceki ihanetten sonra geçmişte olduğu gibi bir kere daha; MHP ve ülkücü hareket bir daha 15 Temmuz FETÖ/PDY Terör örgütü ve TSK ‘nın emir komuta zinciri içine sızmış bazı ihanet şebekeleriyle beraber asker üniformalı hainlerin karşısındadır” dedi.

Düzgün, “12 Eylül öncesi, öğrenci olaylarının ve ideolojik çatışmaların yaşandığı ardı arkası kesilmeyen, bitmeyen siyasi cinayetler ve TBMM’ nin bir türkü Cumhurbaşkanı seçememesi ekonomik şartların her gün kötüye gittiği ve bir çok benzeri bahanelerle askeri darbeye zemin oluşturulmuştur. Sözde Milletin refah ve huzurunun yeniden tesis edilmesi için darbe hayata geçirilmiştir. 12 Eylül yönetimi akıl almaz uygulamaların yapıldığı insan onurunu hiçe sayan uygulamaların esasında Türk Milletinin vicdanlarında ebeddiyyete kadar derin yaraların açılmasının yanı sıra insanlar sorgusuz sualsiz mahkum edilmişlerdir.  12 Eylül 1980 darbesinin rakamlarla sonuçlarına bakılacak olursa, durum daha iyi anlaşılmaktadır.”

12 Eylül 1980 darbesinde kuşkusuz en ağır bedeli ödeyen, en fazla mağduru olan Ülkücü Hareket olmuştur. Çünkü darbe öncesi sağ ve sol çatışması olarak görenlerin aksine Ülkücü Hareket Türkiye’yi kominist emperyalizmine kurban etmek isteyenlere karşı vatan müdaafası yapmış ve darbenin hedefi olmuştur. Türk Milliyetçiliği gibi köklü ve aydın fikrin savunucuları olan ülkücüler idam sehpalarının ve zifiri karanlıklara boğulmuş zindanlarında benzerine az rastlanan bu büyük zulme rağmen Ülkücü Hareket devletine asla sırtını dönmemiş ve düşman olmamıştır.Bu günde Ülkücü Hareket önce ülkem düsturundan demokrasiye ve millet iradesine inancını devam ettirmektedir. İşte Ülkücü duruş budur ve bu duruş ilelebet devam edecektir.” Dedi.

Düzgün, konuşmasının sonunda, “Kısaca ve işin özeti şudur ki; 12 Eylül darbesinin 37. Yılında Ülkücü Şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyor, 12 Eylülişkence dolu yıllarını geçiren taşmedreseli ülküdaşlarıma sağlıklı ömürler diliyorum. Rabbim bir daha böyle büyük acılar Ülkücü Hareket ve Türk Milletine yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset