Düzgün, 3 Mayıs ve Miraç Kandilini kutladı

Düzgün, 3 Mayıs ve Miraç Kandilini kutladı
MHP Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, "3 Mayıs’ta kabına sığmayan Türk gençliğinin mücadele azmi, milli varlığa ve değerlere sahip çıkma bilinci, Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve sosyal bir harekete dönüşmesinin ve temellerinin atıldığı bu günümüzü

Türk Ulusuna ve kendini Türk hisseden ülkücü- Milliyetçi camianın kutlu olmasını diliyorum." dedi   

Ülkücü ve Milliyetçi hareketimizin mücadele tarihi, Türklüğün zorlu mücadele tarihinin bir yansımasıdır. Zaferlerle ve başarılarla dolu sayfalar kadar, zorlu ve hüzünlü sayfalar da ülkücü- milliyetçi ve Türk tarihinde çoktur ifadeleri ile açıklamasını sürdüren Düzgün, "Türk Milliyetçileri, mağdur olmuşlar, sıkıntıya düşmüşler, ama hiçbir zaman mağlûp olmamış ve mağlup edilememişlerdir. Türk Milliyetçilerini son dönemlerde zaman zaman horlanmaya kalkışılmış, suçlanma hezeyanlarına kapılmışlar, baskıya maruz bırakılmaya çalışılmışlarsa da Türkiye ve Türklük sevdasından asla vazgeçmemişlerdir."

Düzgün, "3 Mayıs’ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil etmektedir. 3 Mayıs’ı kavramak, Türk’ün çilesi başta olmak üzere, Türk tarihi ve Türk Dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs’ı anlamak, geçmişten ders alıp Türk Milleti’nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir. 3 Mayıs’ı anlamak bu gün çok daha fazla önem arz etmektedir. Bu önemi 3 Mayıs Türkçülük gününde yeniden şahlanacak ve mücadeledeki kararlılığımıza daha fazla vurgu yapmak zorundayız" dedi.

 Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in gayretleriyle 3 mayıs 1945 tarihinden itibaren 3 Mayıs tarihinin Türkçüler günü olarak kutlanmaya başlandığından bu güne kadar ne hazindir ki yıllar sonra Türkiye Cumhuriyeti topraklarında Türklük suç sayılmış, Türk milliyetçiliği ayaklar altına alınmaya çalışılmış, şanlı bayrağımız tahrik unsuru hezeyanlarına müşahede etmeye başlamak bizleri derinden yaralamıştır şeklinde devam eden Düzgün, "Türkçülük davasının şanlı mensupları dün kızıl Rusya’ya ve kızıl işbirlikçilerine karşı nasıl ki zafere yürüdüyse, bugünde biz Türk milliyetçileri, Türkçülük davasının mensupları olarak  Türk düşmanlarının karşısında ve en ön safda mücadeleye devam edeceğiz. 3 Mayıs Türkçülük günü yanında Turancılık anlayışımızın içinde en ön safta yer alan İslam inancımız la birlikte kutsal değerlerimize sahip olan son Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)  efendimizin Miraç'ını temsil eden Miraç Kandilinin tüm İslam ve Türk Dünyasının mübarek olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk milliyetçilerinin şanlı geçmişi ve tarihi içinde verdiği mücadele dün olduğu gibi bundan sonra da gelecek tarihe altın harflerle yazılacak olduğuna inandığımız bu anlamlı günü kutluyor, başta Başbuğ Alparslan Türkeş başta olmak üzere Genel Başkanımız ve Liderimiz  Dr. Devlet Bahçeli ile birlikte zorlu bir dönemde adını tarihe yazdıran bütün dava büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. "

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber