Düzenli Tekstil fabrikasında

Düzenli Tekstil fabrikasında
Salıpazarı'nda 3 dönem Salıpazarı Belediye Başkanlığı yapan Hasan Düzenli, 2010 yılında üretime başlayan ve yaklaşık 300 kişinin çalıştığı HK Tekstili ziyaret etti

 

Biz hep doğruyuz diyen daima yanlıştadır

Eski Belediye Başkanı Hasan Düzenli’yi HK Tesktil ziyareti gelişinde HK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaman kapıda karşıladı. Ziyarette HK Tesktil Fabrikası hakkında bilgi veren Karaman, eski Belediye Başkanlarından Hasan Düzenli gibi bir büyüğümüzü ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Kapımız herkese açık” dedi. Salıpazarı'na büyük hizmetler etmiş, uzun süreler Belediye Başkanlığı yapmış olan eski belediye başkanımız Hasan Düzenlenin tecrübelerinden faydalanmak, görüşlerini almak bizim için önemli şeklinde konuşan Karaman, “Siyasetçilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve halkımızın görüş ve önerileri bizlere yön verecektir. Eleştiri elbette olacak. Biz hep doğruyuz diyen daima yanlıştadır. Kendisini yanımızda görmek, onu burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Kapımız kendisine her zaman açık olacaktır ”dedi.

Ekmek kavgasının siyaseti olmaz

Salıpazarı Eski Belediye Başkanı Düzenli ise ziyarette, “Geç kalmış bir ziyaret. Yine de ilçemize böylesine bir yatırım getiren başta öncesinde Senko Tekstil ile başlayıp daha sonra Salıpazarı'nın bir evladı olan Hüseyin kardeşimizle devam eden HK Tesktil yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. İçeride PKK, dışarıda ise Suriye meselesi başımızı ağrıtacak gibi. Böylesine bir ortamda büyük fedakârlıklar yaparak 400 kişi kapasiteli, 400 kişiye iş, aş verebilecek, 400 kişinin hayatını değiştirecek böyle bir fabrikanın ilçemizde olmasından gurur duydum. İş, aş ve ekmek kavgasının siyaseti olmaz. Bizlere yatırımcıya destek olmak ve onları elimizde tutmak yakışır. Eskiden ekmek aslanın ağzındaydı, şimdi ise midesine kadar indi. Zaman fedakârlık zamanıdır" dedi.

Salıpazarı için büyük şans

HK Tekstil Sahibi Hüseyin Karaman’la birlikte fabrikanın imalathanesini gezen eski başkan Düzenli çalışan işçilerle bir süre sohbet etti. İşsizliğin her geçen gün arttığı bir dönemde ilçemizde inşa edilen ve halen 300'e yakın genç insanımızın aile ekonomisine katkı sağlamaları, ihtiyaçlarını karşılamaları son derece önemlidir" diyen Düzenli İlçedeki işsizliğin azalmasında ve ilçe ekonomisine katkıları bakımından bu tekstil fabrikası Salıpazarı için büyük bir şanstır. Kalıcı olmasını sağlamak bizlerin görevidir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, 2012 yılında 1 Ekim tarihine kadar 7 milyar lira nakit destek sağladıklarını ifade ettiğini bildiren Bayraktar, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2012 yılı için 7,18 milyar lira olan tarım destek bütçe miktarını, bu yıl için 9 milyar lira olarak teklif etti. Biz, bu yıl 9 milyar lira olarak teklif edilen tarım destek bütçesi içinde, gübre ve mazot desteğinin artırılmasını istiyoruz” dedi.

Bayraktar, özellikle mazot fiyatlarının çiftçiyi oldukça zorladığını, geçen yıl 3,2 lira olan mazot fiyatının bu yıl yüzde 38 artışla 4,4 liraya çıktığını, bütçede mazot için ayrılan destek miktarının yetersiz kaldığını belirtti.

Haber Merkezi

duzenli.jpg

duzenli1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber