MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

DUYGU TEMİZLİĞİ

DUYGU TEMİZLİĞİ

Teknik ve teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde insanın daha çok mutlu olduğu artık yüksek sesle getirilir oldu. Çünkü insanı asıl mutlu ve huzurlu kılan ruh dünyasında kendisinin hayatı kendi iradesiyle  yaşayışı ve duygu temizliği idi. Tabiatını  tabiiliği ile yetişen tabii insanlar kendi elleri ile ürettikleri tabii olmayan şeylerle bozulmaya başlayınca tabii olmayan hayatlar dünyaya hakim olmaya başladı.

Oysa teknik ve teknoloji büyük nimetti. Sanayi gelişimi sonrasında "Bilgi güçtür"  diye ortaya çıkanlar bu gücü  değişik platformlarla hayatta uyguladılar ve maalesef şu ana kadar bu gücün sahipleri para kazanırken kullananların çoğu hem para hem maneviyatlarını kaybettiler. O halde geldi ki, kimin ne giyeceği, ne yiyeceği, nereyi gezeceği çok kolay bir şekilde uzaktan kontrol edebilir hale geldi.  Kendisini kontrol edebilenlere selam olsun.

Hangi mesele olursa olsun bütün gücümüzü irademizden alırız. Bu alanda sağlam  bir irade hayat yolculuğumuzda en büyük yardımcımızdır. İrade sağlam olmayınca sahip olduğumuz bütün nimetler bizim büyük zararlar görmemize sebep olabilir. Sosyal medya bu alanda, şimdiki haliyle çok kötü kullanılan bir platformdur. İradesi ve ahlak bariyerleri sağlam olmayanların bu denizde boğulmaması neredeyse artık imkansızdır.

Milletlerin geleceği gençlerin nasıl yetiştiği ile çok alakalıdır. Kim nasıl ve neye göre sınıflandırdı bilinmez son dönem gençleri için kullanılan zehirlenen kuşak tabiri sanki bu sınıfa dahil gençlere, " Sizin döneminiz farklı kafanıza göre takılın" gibi bir anlayışın oluşmasına zemin hazırlıyor. Buna ailelerin çoğunlukla çaresiz kalması da eklenince sosyal medya, asırlara damga vurmuş bir medeniyetin intikamını gençlerden alırcasına onları kendisine bağlıyor ve birçok şeyi fark ettirmeden alıp götürüyor. Ne yaparsak yapalım varlık sebebimize ve içinde bulunduğumuz medeniyetin değerlerine uygun bir hayat tarzı ortaya koymaz isek hep birlikte bedel ödeyeceğimiz çok açık. Bir sonraki yazımda buluşmak üzere esen kalınız

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi