Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Düşün Çarşambaspor'un yakasından...

Düşün Çarşambaspor'un yakasından...

Bu gün aslında Samsunspor ve Sayın Vali'yi yazmıştım. Ama o konu beklemede kalsın dedik.

Çünkü uzun zamandır yazmadığım Çarşambaspor ateş hattında değil, ateşin içine düştü...

Neden oldu, nasıl oldu önemli değil. Önemli olan görmeyen gözler, inatçı yürekler asırlık kulübe edilen ihanetler...

Samsunspor ve Çarşambaspor'un kaderleri birbirine tıpa tıp benzeşiyor. Hayret etmemek mümkün mü?

Birisi borç batağından kaynaklı, diğeri sevmeyenlerin elinde kaldığı ve başarısızlıktan mağdur... Her iki takımda batağa düştükçe düşürülüyor, batırıldıkça batırılıyor pislik içine...

Hatırlayın beyler...

Çarşambaspor 3. Lige kimlerle ve nasıl çıkmıştı! O sene takımda azim var mıydı? VARDI. İnanç var mıydı? VARDI. Sevgi var mıydı? VARDI. Birlik beraberlik var mıydı? VARDI. Olmayan paraydı belki ama o da bulunmuştu değil mi?

Yine bulunabilir demiyorum aksine bulunmuş var. Bu takımın maçkolik sitesinde ki mali değeri 1 milyon TL'nin üzerinde idi. Biz haberini yaptık hemen değeri, 300 bilmem kaç liraya indirildi. Sıfırlanmadı düşürüldü. Yani bulunmuş değil mi? Bulanlar da onun sayesinde para, makam bulmuyor sanki!?

Hayret etmeyin doğru? Bize kızacaklar. Yalan yazıyor, konuşuyor diyecekler. Maçkolik belgeleri de mi  yalan söyleyecek? Her neyse konu o da değil.

Bu takım "bu yıl o yıl, o yıl bu yıl , şampiyon" muhabbetleri ile güçlü kadro yalanları ile kuruldu. Milyarlarca lira harcandı. Diyebilir ki şimdi birileri senin paran mıydı sana ne? Kulüp Çarşamba'nın. Çarşamba babalarınızın mı? diye sormazlar mı adama?

Sezon başında hocası "yıl sonunda şampiyon takımın hocası olacağım" diye açıklama yapmıştı! İnancı çoktu, alt yapıya önem vereceği ve geleceğin takımını hayal ediyordu. Ne oldu ise bazı konularda yine kulübün ağası kimse(!) çıngar çıkartmış. Bazı adamları ile önce hocayı çıldırtıp yollamış.   

Arkasından hoca bulundu. Gelen hocalar da öyle böyle değil. Samsun'ûn kalbur üstü hocaları hani? Samsunspor'un bir başka hocası kulübe hemen getirildi. Hazırmış mübarek! Gelen hoca da yeleği rüzgarda savrulan hocalar misali her yenilgi ve beraberlikte bahane üretip durdu, duruyor... Sonunun giden meslektaşı gibi olacağını hiç düşünmemiş demek ki...

Gerçekleri göremiyor, takımı ateşleyemiyor ve gereğini yapamıyor. O da paramı alırım keyfime bakarım banane der gibi...

Beyler, takım da inanç yok, sevgi yok, güven yok.  Futbolcuların ayakta duracak mecal hiç yok.  Siz bunların hangisinden ne bekliyorsunuz.

Bu kadar inançsız, ideali olmayan topçuları bir araya asırlarca uğraşılsa toplanamazlar. Helal bizimkiler  başarılı olmuş.  Ama gelin görün ki adamların ayakta duracak halleri yok.

Yemek vermiyorlar diyemem yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Yatakları o biçim. Paraları tıkır tıkır. Sorun ne? O duvarlarınızın ardından neler yaşıyorsunuz bilemem ama bilinenler hiç hoş değil.

Mesela; Taraftarı cezalandırabilirsiniz, Hocaları yol edebilirsiniz, hatta Başkanları değiştirebilirsiniz. Ama o kafayı değiştirmedikçe, o beyinde ki tezgahları düzeltmedikçe, bu takımla hiç bir yola çıkamazsınız. Çıkmayı bırakın yürüyemezsiniz.

Çarşambaspor 1923 yılında kurulmuş Cumhuriyetle yaşıt bir kulüp. Paranız var diye asırlık kulübü şempanzeye çevirmeye hakkınız da yok. Bu takım sizin oyuncağınız değil.  Düşün yakasından kulübün. Gerçek sahibi taraftar sizden on kat daha başarılı olur. Makamlarınız, paralarınız sizin olsun. Bu kulübü yeter rezil ettiğiniz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi