"Düşme Eğilimi Panik Yaratmasın"

"Düşme Eğilimi Panik Yaratmasın"
Kuyumcular Odası Dernek Başkanı Cumhur Kaya, Ekim ayında kapanma olmazsa ve altın fiyatında da yükseliş olmazsa düğün sezonunun hareketli geçeceğini söyledi

Kuyumcular Odası Dernek Başkanı Cumhur Kaya, Ekim ayında kapanma olmazsa ve altın fiyatında da yükseliş olmazsa düğün sezonunun hareketli geçeceğini ve fındık sezonundan sonra hareketli geçmesi yönünde umudu olduğunu bildirdi.

'İnşallah Ekim ayında kapanma gelmez'
Ekim ayında kapanma gelmezse işlerin güzel gideceğini söyleyen Kuyumcular Odası Dernek Başkanı Cumhur Kaya, "1 Temmuz itibariyle düğün sezonlarının başlamasıyla birlikte Eylül ayının sonuna kadar bütün düğün salonları dolu durumda. İnsanlar ellerinden geldiğince takı almaya geliyorlar. İnşallah Ekim ayında kapanma gelmez." dedi.

'İnsanlarda talep biraz daha azaldı'
Vatandaşların ters orantı yapıp altın fiyatı yükseldiği zaman talebin çok, fiyatı azaldığı zaman talebinde azaldığını aktaran Başkan Cumhur Kaya, "Altın fiyatı yükseldiği zaman insanlarda talep fazlalığı oluşuyor. Şuan fiyatlar düşme eğiliminde. İnsanlarda talep biraz daha azaldı. Pandeminin etkisiyle insanların imkanının az olması talep azalmasında büyük etki olabilir." şeklinde konuştu.

'En çok kazandıran dolar oldu'
Ocak ayından bugüne kadar en çok kazandıranın dolar ve ardından euro olduğu bilgisini veren Başkan Kaya, "Ocak ayından bugüne kadar en çok kazandıran dolar oldu. Ardından Euro ve altın geliyor. Şuanda da gevşeme eğilimi var. Bundan sonrası nasıl şekillenir bilemiyoruz. İnşallah Ekim ayında kapanma gelmez de altın sektörü de ideal bir şekilde gider." ifadelerini kullandı.

'Düşme eğilimi, altında panik yaratmasın'
Altın fiyatı düşse bile vatandaşların yatırım yapmaktan vazgeçmemesi konusunda vurgu yapan Kaya, "Dolar 8.35 - 8.50 arasında gidip geliyor. Euro 9 - 9.50 arasında ve altın ise 467 TL'den satışı var. Bundan sonraki süreçte dolarda artış olursa altında artış olur. Şuanda öyle bir şey görünmüyor ama yine de altın borcu olanlar borçlarını ödesinler. Altın yatırımından vazgeçmesinler. Düşme eğilimi, altında panik yaratmasın. Yavaş yavaş fındık sezonuna girmiş bulunuyoruz. Fındık parasıyla altın yaptırmak isteyenler olabilir. Fındık sezonundan bir şeyler bekliyoruz." cümlelerini kullandı.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ

img_7302.jpgimg_7308.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber